Kategoriler
Gündem

Döviz kurlarındaki değer kazancı sürüyor

Lira karşısındaki döviz kurları, değer kazancını sürdürüyor. Lira karşısındaki ABD doları, cuma gününün sonunda, perşembe günkü kapanışının yüzde 0.03 üstünde yer aldı. Cuma günü 7 lira 88 kuruş ile 7 lira 95 kuruş bandında hareket eden Amerikan doları, haftalık bazda yüzde 1 oranında değer kazandı.

Aylık bazdaki kazancı yüzde 5.01 oranında olan ABD doları, yıllık bazdaki kazancını ise yüzde 36.99 seviyesine taşıdı.

Avrodaki haftalık değişim

Lira karşısındaki euro kuru, cuma günkü kapanışında, bir önceki günün kapanışının yüzde 0.04 üstünde işlem gördü. Haftanın son gününde 9 lira 24 kuruş ile 9 lira 34 kuruş bandında işlemler gören avro kuru, kapanışta, 9 lira 29 kuruşta yer aldı.

Lira karşısındaki avro ve İngiliz sterlininde, geçen haftanın değeriyle fazla fark bulunmuyor. Avro kurundaki haftalık kazanç, yüzde 0.06 oranında. Euro kurundaki aylık kazanç yüzde 3.86, yıllık kazanç ise yüzde 43.33 oranında.

Pound ne kadar değer kazandı?

Geçtiğimiz haftanın son işlem gününde 10 lira 20 kuruş ile 10 lira 29 kuruş arasında hareket eden sterlin, kapanışta 10 lira 25 kuruş satış fiyatından değer buldu. Haftalık bazda yüzde 0.01 yukarı yönlü değişen Türk lirası karşısındaki İngiliz sterlini, aylık bazda, yüzde 4.77 arttı. Pound kurunun yıllık kazancı ise yüzde 36.4 oranında oldu.

En çok değer kazanan birimler

Döviz.com’un haberine göre geçtiğimiz haftayı değer kazancıyla sonlandıran döviz kurları arasında Kuveyt Dinarı, Amerikan doları ve BA Emirlikleri Dirhemi ilk üçe girdi. Buna göre dinar, yüzde 0,84 değer kazandı. Dirhemdeki haftalık kazanç ise yüzde 0,64 oranında.

Altın fiyatları değer kaybında

Avrupa başta olmak üzre birçok ülkedeki yeni pozitif olgu sayısının belirgin bir şekilde artması, ABD’de çıkarılması gündemde olan teşvik paketine yönelik belirsizlikler ve jeopolitik riskler, küresel piyasalardaki risk iştahını olumsuz yönde etkiyor.

Düşük risk iştahıyla elini altından çeken yatırımcılar, Amerikan dolarına yönlendi. Dolar endeksinin yeniden güç kazanmasıyla birlikte değerli maden fiyatları da düştü.