Kategoriler
Ekonomi Gündem

Döviz kurlarındaki kazanç sürüyor: Güney Afrika randı birinci…

TCMB Para Politika Kurulu tarafından verilen kararın ardından liradaki değer kaybı arttı. Doların geçen haftaki kazancı ise bu haftaya göre düşük seviyelerde. Avro ve pound ise belirgin şekilde yükseldi. Geçen hafta, haftalık bazda yüzde 1 oranında kazanan lira karşısındaki ABD dolarının bu haftaki haftalık kazancı, yüzde 0,44’e indi.

Yine geçtiğimiz haftaki aylık kazancı yüzde 5,01 seviyesinde olan Amerikan dolarının bu haftanın sonundaki aylık kazancı, yüzde 4,52 seviyesinde. Lira karşısındaki ABD doları, yıllık kazancını ise yükseltti. Amerikan dolarının geçen hafta yüzde 36,99 seviyesinde olan yıllık kazancı, bu hafta yüzde 38,24 oranında bulunuyor.

Avrodaki değeri artışı

Geçtiğimiz hafta, haftalık bazda yüzde 0,04 oranında artan lira karşısındaki avro kuru, bu hafta, haftalık bazda yüzde 1,69 oranında değer kazandı. Geçen haftanın kapanışındaki aylık kazancı yüzde 3.86 seviyesinde olan euronun bu haftaki aylık kazancı, yüzde 6,3 oranında.

Geçen haftanın yıllık kazancı yüzde 43.33 oranında olan avronun yıllık kazancıysa bu haftanın sonunda ise yüzde 47,83 seviyesine ilerledi.

Sterlin kazançlarını taşıdı

Geçen hafta, haftalık bazdaki kazancı, yüzde 0,01 oranında olan lira karşısındaki İngiliz sterlini, bu haftanın sonunda, serbest piyasadaki haftalık kazancını yüzde 1,49 seviyesine çıkardı. Aylık kazancı, geçen hafta yüzde 4.77 oranında olan pound kurunun bu haftanın sonundaki aylık kazancı, yüzde 7,03 seviyesine çıktı.

Lira karşısındaki sterlin, yüzde 36.4 oranındaki yıllık kazancını ise yüzde 40,38 seviyesine çıkardı.

Haftanın en çok artan kurları

Meksika pesosu, Güney Afrika randı ve Norveç kronundaki değer artışı sürüyor. Döviz.com’un haberine göre 19 – 23 Ekim haftası içerisinde en çok değer kazanan kur, yüzde 2,59 seviyesinde artışla rant oldu. Haftalık değer artışında, ruble ve kronun ardından peso, Güney Afrika randını sırasıyla takip etti.

Haftalık bazda, ruble yüzde 2,33 seviyesinde, kron yüzde 1,95 seviyesinde, peso ise yüzde 1,49 seviyesinde artış gösterdi.

Altın fiyatları ve döviz kurları haftayı hangi seviyelerden kapattı?

Değerli maden toparlanıyor mu? Ons ve gram altın haftalık kaybını geri aldı