Kategoriler
Gündem

DSÖ’den koronavirüs açıklaması

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, Çin dışında virüsün yayılması konusunda en fazla kaygılandıkları dört ülkeyi açıkladı. İsviçre’nin Cenevre şehrinde basına konuşan Ghebreyesus’un açıklamasına göre Japonya, Güney Kore, İtalya ve İran DSÖ‘nün virüsün yayılışından en çok korktuğu ülkeler konumunda bulunuyor.

Dünyada bu kadar hızlı yayılan bir salgına daha önce şahit olunmadığını dile getiren Genel Sekreter Ghebreyesus, buna rağmen gerekli tedbirlerle virüsün kontrol altına alınabileceğine dikkat çekti. DSÖ‘nün Genel Sekreteri, bütün ülkelerin önceliğinin salgını kontrol altında çabalarının devam ettirmek olması gerektiğini söyledi.

İHA’nın aktardığı bilgilere göre Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus “Erken ve ciddi tedbirlerle ülkeler virüsün yayılmasını durdurabilir ve hayatları kurtarabilir.” diye konuştu.

Euronews’ün aktardığı bilgilere göre  “Yeni tip koronavirüs dünyayı meçhul bir bölgeye çevirdi” diyen Ghebreyesus Daha önce, topluluk düzeyinde bulaşabilen bir solunum yolu patojeni görmedik, ancak doğru önlemler alınırsa da bu kontrol altına alınabilir.” sözlerini kaydetti.

Can kaybı 3 bine yaklaştı

Çin’de tespit edilen günlük vaka sayısının 21 Ocak’tan itibaren en düşük seviyeye gerilediği belirtiliyor.

Öte yandan, salgın, etkisini hızla sürdürüyor. DSÖ‘nün açıklamalarına göre 62 ülkede yaklaşık 88 bin kişide yeni tip koronavirüs salgını görülürken 2 bin 800’ü aşkın insan, virüsten dolayı yaşamını yitirdi. 

Kovid-19 salgınından dolayı ABD ve Suudi Arabistan’da da virüsün tespit edildiği kişi sayısı arttı. Açıklanan son verilere göre İran’da yaşamını yitirenlerin sayısı 77’ye çıktı. İran Meclis Başkan Yardımcısı, 23 milletvekilinde salgının tespit edildiğini bildirdi. İran’daki vaka sayısının ise bin 501 olduğu belirtiliyor.

Yeni ülkeler eklendi

Vuhan koronavirüsü salgının tespit edildiği ülkelere yenileri eklendi. Buna göre salgın, Ukrayna, Tunus, Suudi Arabistan ve Senegal’de de tespit edildi. Senegal’deki salgın mağdurunun ülkeye Paris’ten geldiği belirtildi.