Kategoriler
Proje Haberleri

Dumankaya İnşaat satılıyor

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Başkanı Muhiddin Gülal, TMSF kayyumluğunda yönetilen 955 şirket olduğunu söyledi. Gülal, bunların toplam aktif büyüklüğünün 56,5 milyar lira, öz kaynak rakamının da 19,8 milyar liraya ulaştığını dile getirdi.

Bu şirketlerin 2018’de bir önceki yıla oranla ortalama yüzde 27 oranında büyüdüğünü dile getiren Gülal, TMSF yönetimindeki tüm şirketlerin enflasyonla mücadeleye katkı sağlamayı sürdürdüğünü kaydetti. Gülal, kayyum atanan Dumankaya’daki mağduriyetlerin çözümünde de sona yaklaşıldığını ifade etti.

8 bine yakın mağdurun bulunduğu şirketle ilgili çalışmaların sürdüğünü kaydedeb Muhiddin Gülal, Dumankaya ile ilgili Alman bir şirketle anlaştıklarını söyledi. Gülal “Onlar şimdi projeyle ilgili çalışmaya başladı. Dumankaya’nın sorunlu tarafını hemen hemen çözdük diyebilirim. Sorunlu şirketlerimizden biri de Naksan’dı. Onunla ilgili de önümüzdeki süreçte Naksan Plastik ve Royal Halı şirketlerimizi satmayı planlıyoruz. 2019 yılı içinde sorunlu şirketlerimizin satış sürecini başlatmayı hedefliyoruz” dedi.