Kategoriler
Proje Haberleri

Dünya Kupası’nın yollarını Tekfen İnşaat açıyor

Tekfen İnşaat tarafından yapımı üstlenen ve şirketin tek seferde imzaladığı en büyük sözleşme olmasıyla dikkat çeken Katar Al Khor Expressway’in, ana yol ve 3 kavşağı Katar Başbakanı Abdullah Bin Nasser Bin Khalifa Al Thani tarafından hizmete açıldı.

34 kilometrelik uzunluğa sahip olan ve 2022 Dünya Kupası yollarını birbirine bağlayacak yol; 5×5 şeritli, 10 kavşak, 8 köprü, 15 yaya ve 27 bisiklet tünelinden oluşacak ve 2019’un sonunda tam kapasite ile hizmete girecek.

Görkemli açılış töreni

Tekfen İnşaat firması, 2005 yılından bu yana Katar’da birçok önemli projeyi üstlenerek hayata geçirilmesini sağladı. Şirket, Katar Devleti ile imzaladığı anlaşma kapsamında 36 ay içinde tamamlamayı taahhüt ettiği “Al Khor Expressway” Projesi’nin, açılışını söz verdiği tarihten tam olarak 1 yıl önce gerçekleştirdi.

Proje, Tekfen İnşaat şirkerinin tek seferde imzaladığı en büyük sözleşme olmasıyla dikkat çekiyor. Projenin ana yol ve 3 kavşaktan oluşan bölümünün açılışı, Katar Başbakanı Abdullah Bin Nasser Bin Khalifa Al Thani tarafından gerçekleştirildi. Törene Türkiye Cumhuriyeti Adalet Bakanı Yardımcısı Selahaddin Menteş, Türkiye Cumhuriyeti Doha Büyükelçisi Fikret Özer, Tekfen Holding Grup Şirketler Başkanı Cahit Oklap, Tekfen Holding Danışmanı Ümit Özdemir ve Tekfen İnşaat Kıdemli Genel Müdür Yardımcısı Alpaslan Sümer ile Proje Ekibi katıldı. Projenin tamamı yıl sonunda teslim edilecek.

Katar Başbakanı Bin Nasser, açılışta bir konuşma yaptı. Bin Nasser, inşa edilen yolun, 2022 FIFA Dünya Kupası öncesi El-Beyt ve Luseyl statları arasında bağlantı kuracağını müjdeledi.

Tekfen Grup Şirketler Başkanı Cahit Oklap da 2005 yılından beri Katar’da boru hattı, endüstriyel tesis, üstyapı ve otoyollar gibi değişik alanlardaki 10 projede toplam 4,9 milyar ABD doları tutarında projeye imza attıklarını söyledi. Oklap, bu otoyolun Dünya Kupası için de kritik bir öneme sahip olduğunu, firma olarak Türk taahhüt sektörünü yurt dışında gururla temsil etmeye devam edeceklerini sözlerine ekledi.