Kategoriler
Ekonomi Proje Haberleri

Düşük konut kredileri piyasayı canlandırdı

Bir süredir ülke gündeminde olan konut kredi faizlerinin düşüşü, söz konusu olan piyasayı canlandırmış durumda. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Nef İcra Kurulu Üyesi Selçuk Çelik, konut satışlarında bir artış gözlemlendiğini belirtti.

Düşen konut kredisi faizleri ile birlikte bu durumun 2020 yılında da devam edeceğini düşündüklerini söyleyen Selçuk Çelik, geçtiğimiz hafta sonu gerçekleştirdikleri kampanyaya yoğun ilgi aldıklarını belirtti. Söz konusu olan kampanya geçtiğimiz hafta sonuna özel olarak yüzde 40 indirim sağlanarak gerçekleşti. Noter tarafından tasdiklenen sonuçlarda 103 milyon TL’nin üzerinde bir satış meydana geldiği belirtildi.

TÜİK tarafından açıklanan son istatistiklere göre kasım ayında konut satışları geçtiğimiz yılın aynı ayına oranla yüzde 54,4 artarak 138 bini aştı. Yılın on bir ayında ipotekli konut satışlarında bir önceki yılın aynı dönemine göre yaşanan yüzde 5’e yakın artış da faizlerdeki düşüşün sektöre olan olumlu etkisinin altını çizdi.

Yapılan araştırmaların verilerine göre gelecek on iki ayda konut yatırımı yapma iştahını gösteren endeks değeri 7,7 ile son 8 ayın zirvesine çıktı.