Kategoriler
Proje Haberleri

Düşük risk iştahına rağmen ons altın aylık ortalamasının üstünde

Uzmanlar, Avrupa’da artan vaka sayılarının ve beraberinde getirilen önlemlerin küresel piyasalardaki risk iştahını azalttığını ancak ABD’deki teşvik paketiyle ilgili gelişmelerin risk iştahındaki baskıyı azalttığını kaydetti.

Ziraat Yatırım tarafından yayımlanan FX Bülten’de “Risk iştahındaki görüntüye karşın değerli maden de aylık ortalamasının üzerinde tutunduğunu izliyoruz. Şu aşamada, dirençli bir görüntü sergileyen değerli madenin aylık ortalamanın da yakın seyrettiği 1.895 desteğinin üzerinde kalabileceğini düşünüyoruz.” yorumunda bulundu.

Altın fiyatları, kapanışının biraz üstünde hareket ediyor..

Ons 1.895 dolar üstünde kalabilir

FX Bülten’de bugün, ons fiyatında bin 895 doların destek seviyesinde olduğunu ve onstaki hareketlerin bu seviyenin üzerinde yer alabileceği kaydedildi. Ziraat Yatırım, aylık ortalama desteğin bu seviyelerde yer aldığını belirtti.

Ziraat tarafından yayımlanan FX Bülten’de ons fiyatındaki dirençlerin bin 913 dolar ve bin 927 dolar seviyelerinde bulunduğu kaydedildi. Bin 895 doların altındaki desteğin ise bin 882 dolarda olduğu yorumunda bulunuldu.

Dolar kazanıyor, altın düşünüyor

İki haftalık yükseliş trendinde bulunan altının ons değerinin doların güçlenmesiyle birlikte değer kaybetmeye başladığını belirterek “Son 1 haftanın en düşük seviyelerine çekilen ons altındaki
kayıpların derinleşmesini hisse senedi piyasalarında da kayıpların görülmesi sınırladı.” ifadelerini kullandı.

Gram altın 485 liranın üzerinde tutunuyor

Alan Yatırım, onsun yatay seyrine ve USDTRY paritesindeki yukarı yönlü yükselişe bağlı olarak gram altın fiyatının 485 liranın üstünde tutunma çabası içine girdiğini kaydetti. Altının gram cinsindeki fiyatındaki kısa vadeli dirençlerin 491 lira ile 497 lirada, desteklerin ise 485 lira ile 479 lirada bulunduğunu belirtti.

Alan Yatırım, teknik açıdan, gram değerinde, orta vadeli yükseliş trendinin sürdüğünü dile getirdi.

Altın fiyatları ne kadar?

Ons altın, dünkü kapanışta, bir önceki kapanışının yüzde 0.37 üstünde bulundu. Ons değeri, dünkü kapanışta, bin 908,5 dolar seviyesindeydi. Gram altın da yüzde 0.72 değer kazandı. Ons altın, yüzde 0.02’lik artışla bin 909,01 dolar seviyesinden işlem görüyor.

Gram altın da önceki kapanışının yüzde 0.02 altında 487 lirada bulunuyor. Çeyrek altın ise yüzde 0.05 yükselişle 797 liralık satış fiyatında yer alıyor.

Investing.com, Hürriyet Bigpara, Taşınmaz Haber