Kategoriler
Gündem

Düşük seviyelerde bulunan ons altın uzun vadede yükselebilir

Ons altın, dünkü kapanışında, bir önceki kapanışının biraz üstünde işlem gördü. Alan Yatırım, ons fiyatında kısa vadeli düşüş görülse de onstaki uzun vadede yükselişin görülme ihtimalinin daha fazla olduğunu kaydetti.

Ziraat Yatırım, onsun bant hareketi yapmayı sürdürdüğünü belirtirken onsun oldukça dar bir bantta sıkıştığını kaydeden Alan Yatırım da doların bir miktar zayıflamasının ons fiyatını desteklediğini bildirdi.

Meksa Yatırım’dan Stratejist Zeynel Abidin Balcı da onsta tepki alımı denemelerinin görüldüğünü ve tepki alımlarının güç kazanamadığını kaydetti. Ziraat Yatırım, ons değerinde, bin 895 dolar ile bin 920 dolar bandındaki işlemlerin sürebileceğini belirtti.

Ons altında uzun vadeli yükseliş

Alan Yatırım, bugünkü notunda,  “Spekülatif pozisyonlar kuvvetini korumayı sürdürüyor. Genel gidişat altının lehine gözüküyor. Altın dolardaki hareketin aksine mali paket beklentileri ve enflasyon fiyatlamasına istinaden dar bir bant içerisinde fiyatlanıyor. VIX korku endeksi de piyasadaki belirsizliği destekliyor. Altın kontratlarındaki uzun pozisyonların yükselişte olduğunu görüyoruz. Bu sebeple son bir ayda 50 ve 100 günlük hareketli ortalamasının altına sıkışsa da yukarı yönlü hareket ihtimali daha olası gözüküyor.” ifadelerini kullandı.

Ons değeri kapanışının altında

Altının ons değeri, dünkü kapanışının yüzde 0,54 altında işlem görürken Ziraat Yatırım, ons altın fiyatındaki desteğin bin 880 dolarda, direncin ise bin 993 dolarda olduğuna yönelik tahminde bulundu. Gram altın da dolar/TL ve onsun yatay seyriyle birlikte rekor seviyelerde yer alıyor.

Ons altın, dünkü kapanışta, bir önceki kapanışının yüzde 0,28 üstünde, bin 907,7 dolardan işlem gördü. Gram değerindeki kazanç ise kapanışta, yüzde 1,45 oranında oldu. Gramda orta ve kısa vadeli yükseliş trendinin bulunduğunu aktaran Alan Yatırım, bugünkü notunda, kısa vadeli dirençlerin 506 lira ve 512 lirada; desteklerin ise 501 lira ile 496 lirada yer aldığını kaydetti.

Altın fiyatları ne kadar?

Ons altın, dünkü kapanışının yüzde 0,54 altında bin 896 dolardan, çeyrek altın kapanışının yüzde 0,82 üstünde 829 liradan, gram altın ise kapanışının yüzde 0,62 üstünde 505 liradan işlem görüyor.

Taşınmaz Haber, Döviz.com