Kategoriler
Emlak Haberleri

Edirne’de AFAD Müdürü konut güvenliğine dikkat çekti

Edirne’de AFAD Müdürü Ali Altındal, konut seçiminde kişilerin daha titiz olması gerektiğini söylüyor. Tıpkı araba alır gibi alıcıların gösterdiği hassasiyeti konutların üzerine toplaması gerektiğini belirten Altındal, Keşan’ın İzmir’e göre daha riskli olduğunu aktardı.

Edirne’de AFAD Müdüründen kritik uyarı

Konut almadan önce mutlaka bütçeye bakan çoğunluk evin tamamı hakkında bilgi edinmiyor. Yalnızca barınma ihtiyacının giderildiği Türkiye’de araba güvenliği ve konforu kadar konutlara olan önem öne çıkarılmalı. Edirne’de İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü yapan Ali Altındal, deprem ve binaların güvenliği hakkında birtakım yorumlar getirdi. Geçtiğimiz 30 Ekim tarihinde İzmir’de meydana gelen büyük depremin ardından asıl riskli bölgenin Keşan olduğunu hatırlatan Altındal, “Şehrin zemini kaya” dedi. Oturum sağlayanlara rahat olmamaları adına hatırlatmada bulunan Edirne’de AFAD Müdürü Altındal, Kuzey Anadolu Fay Hattı’nın Saros Körfezi ile Keşan merkezi arasında kaldığını iletiyor.

Fay hattına dikkat!

Edirne’de konut güvenliği hakkında konuşmalar yapar Ali Altındal, kişilere konut almadan önce mutlaka araştırma yapmaları gerekliliğinden söz etti. İzmir’de gerçekleşen depremden daha yakın olan Kuzey Anadolu Fay Hattı, Saros Körfezi ile Keşan merkez arasından geçiyor. Olası bir depremde riskin Edirne’ye daha yakın olduğunu bildiren Altındal, binaları depreme dayanıklı bir hale getirmemiz gerekliliğinden bahsetti. İlgili açıklamasına deprem olacak yerleri eklerken, bölgeleri şu şekilde sıralıyor: “Bölgeleri kendi içinde; birinci, ikinci ve beşinci dereceye kadar ayırmaktayız. Keşan ilçe merkezimiz ikinci derece deprem denilen alana giriyor. Son 1 yıldır ivme değerinde yola çıkılıyor, yani noktasal olarak gitmekteyiz. Ada ada, parsel parsel istediğimiz noktaların ivme değerini çıkartmaktayız. Depremden dolayı yaşanması beklenen ivme değerini ölçüyoruz. En düşük ivme değerini 1, en yüksek ivme değerini ise 5 olarak ele aldık. Hesaplamamıza bakılırsa Keşan merkezin ivme değeri 3 ila 4 arasında değişiyor. Orta üstüne çıkan bu değer bizi aldatmamalı.”

Kuzey Anadolu Fay Hattı bölgeye çok yakın

Konuşmasını sürdüren Altındal: “Yakın zamanda İzmir’in Seferihisar depreminde görüldüğü gibi, depremin olduğu merkez nokta ile yıkımın yaşandığı Bayraklı ilçesi arasında 80 kilometre var. Durumu yeniden ele alırsak, Kuzey Anadolu Fay Hattı’nın geçtiği Saros Körfezi ile Keşan merkezi birbirine daha yakın. İzmir depremindeki gibi büyük şiddetli bir depremde yıkıcı etkinin daha fazla olacağı aşikârdır. Bu nedenle binaları daha sağlam yapmamız gerektiği, ev alırken aynı arabalara gösterilen hassasiyeti göstermemiz gerektiğini görebiliriz. Araba alırken nasıl ki ekspertize ihtiyaç duyuluyorsa ev alırken de deprem dayanıklılığını araştırmamız gerekiyor.” dedi.

Exit mobile version