Kategoriler
Gündem

Ege Perla 1 Haziran itibariyle İzmirlilerle buluşuyor

Ege Perla, geçtiğimiz aylar içinde yeni tip koronavirüs (covid-19) olumsuz etkilerinde yaşanan artış karşısında faaliyetlerine geçici bir süreyle ara vermişti. Yapılan basın açıklamasında normalleşme sürecinin başladığı Türkiye genelinde tedbirlerini yükselten Alışveriş merkezi, kapılarını İzmirlilere 1 Haziran 2020 tarihinden itibaren yeniden açmaya hazırlanıyor.

Ege Perla hizmet hayatına dönüş yapıyor

Tüm dünyayı kısa zamanda etkisi altına alan ve Türkiye’nin bulaş olma ihtimaline karşı tedbirleri arttırmasıyla birlikte, faaliyet hayatında geçici bir duraksama yaşayan Ege Perla, İzmirlilerle yeniden buluşmaya hazırlanacak. 1 Haziran 2020 tarihinde kapıların açılacağı söylenirken, bölgede özellikle tedbirler üst seviyeye yükseltildi.

İş GYO tarafından hayat bulan, İzmir’in ilk karma projesi olma özelliğini taşımakta olan Ege Perla, tüm dünyayı ve ülkemizi kısa zamanda etkisi altına alan Covid-19 nedeniyle yeni yaşam standartlarına uyum sağlayacak. Ziyarete gelmesi beklenen misafirleri kadar personellerinin sağlığını düşünen Ege Patla, idari tedbirleri ve tavsiyeleri açılış tarihine kadar zirveye taşıyacak.

Yönetiminde Kanyon Yönetim’in bulunduğu, yarı açık alışveriş merkezli proje, normalleşme kapsamında önlemlerini almaya hazırlanıyor. Misafirlere 1 Haziran itibariyle kapılarını açmayı hedefleyen Ege Perla, aynı zamanda kişilere açık havada güvenli alışveriş deneyimini tattıracak.

Bulaş riskine karşı önlemler unutulmadı

İzmir’de bulunan Ege Perla, Körfez manzarasına sahip yapısı ile açık havada alışveriş deneyimi sunmaya her zamankinden daha fazla hazır. Kapalı alanlar içerisinde 24 saat boyunca çalıştırılması beklenen havalandırma sisteminin bakımları son derece titizlik ile yürütülüyor. Yüzde 100 temiz havanın kullanıldığı alan içerisinde, tüm sağlık, hijyen kuralları benimsendi. Güvenlik önlemlerinin arttırılacağı alanda sosyal mesafe uygulamasına önem verilecek.

Personel dahilinde maskesiz kimse içeri alınmayacak

Hizmet saatlerini hafta içi 12:00-20:00 arasında tutan alışveriş merkezi, maske takmayan kişileri alan içerisine almıyor. Yürüyen merdiven bantları, kapı kolları ve ortak kullanım alanlarına ait temas noktaları, her 50 dakikada bir özel ‘hijyen ekibi’ tarafından dezenfekte edilecektir.

Asansör, sinema salonu, bebek odası ve mescit gibi belli başlı kullanım alanlarında hizmetin geçici süreyle durdurulduğu bilgisi verildi. Ayrıca alan içerisinde herhangi bir olumsuz sağlık koşuluna karşı müdahale öncesi dinlenebilecekleri “izolasyon odası” aktif hizmet verecektir.

İki ana girişe ve tüm koridora kişilerin temas etmesine karşı el dezenfektan üniteleri yerleştirilecek. Süreç kapsamında personellerin hizmet alanında yüz kalkanı ve cerrahi maske ile çalışması bekleniyor. Mekan içerisine sosyal mesafenin korunması adına bilgi panoları yerleştirilecek ve belli aralıklarla anons halinde kişilere hatırlatma da bulunulacaktır.