Kategoriler
Emlak Haberleri

Ege ve Güney bölgelerinde kiralar artıyor

TSKB Gayrimenkul Değerleme, Ege ve Güney bölgelerindeki kiralık piyasasındaki kira artışları değerlendirildi. Firma, Alaçatı, Bodrum, İzmir ve Antalya gibi yazlık kesimlerdeki artan kira fiyatlarına dikkat çekmiş vaziyettedir. Alaçatı ve Bodrum’daki sezonluk villa kıyılarında geçen oranla yüzde 30 seviyesinde bir artış görülmektedir. Ayrıca bu artış bile kiralarının 125 bin lira olmasına neden olmuş durumdadır. Hatta Antalya’da havuzlu bir villanın kirası da 2 bin liraya ulaşmış durumdadır. Bu kapsamda bakıldığında Ege ve Güney bölgelerinde kiralar artıyor olduğu görülmektedir.

TSKB Gayrimenkul Değerleme ile kira artışları hakkında açıklama

Gayrimenkul yatırımlarında yerli ve yabancıların yatırımcıları doğru ve sağlıklı bir şekilde yön veren gayrimenkul değerleme ile kira fiyatları değerlendirilmiştir. Ege ve Güney bölgelerinde kiralık piyasasında güncel bir araştırma gerçekleştirilmiştir. Aynı zamanda pandemi sürecindeki gayrimenkul birtakım değişikliklerle beraber bu değerlerde artış meydana gelmiştir.

Alaçatı ve Bodrumdaki yazlıklarda kiralar artıyor

Çeşme’de ortalama özellikle villa kiralarının geçtiğimiz yıla göre yüzde 25-30 artış gösterdiğini İzmir şube yönetici yardımcısı Mustafa Alperen Yörük ifade etmiştir. Ayrıca sezonluk kiraların belediyenin 90 bin ve 100 bin arasında değiştiğini de dikkat çekmiştir. Urla da ise benzer villaları 80 bin ve 100 bin arasında değişiklik gösterdiğini belirtmiştir. Ayrıca Alaçatı’daki villalarının sezonunu kiralarının 100-125 liradan başladığını da söyleyerek konumuna göre artış gerçekleştirdiğini belirtmiştir. Bodrum’da ortalama villanın sezonu kira bedelinin son 1 yılda yaklaşık olarak yüzde 30-45 oranında artış yaşandığı görülmektedir. 100 bin ve 125 bin arasındaki seviyeye ulaşan Bodrum’un tercih olan bölgelerde yukarıda olduğunu görmekteyiz. Fethiye’de diğerlerinden farklı olarak sezonluk kiralamadan ziyade günlük haftalık ve yıllık kiralamalar ön plana çıkmaktadır. Ayrıca ilçedeki yıllık kiralama bedellerinin geçtiğimiz yıla göre yüzde 15 artmış olduğunu da söylemek gerekir.

Bu ülkede yazlık bölgelerdeki yer yer kira artışları ve yüzdelik dilimlerde oynamaları görmekteyiz. Ayrıca bu pandemi sürecinin etkisi ile fiyatlarda gözle görülür bir artış yaşanması sezonu etkilemektedir. Pandemi öncesi ve pandemi sonrası karşılaştırmaları şehir şehir ve tatil yeri olarak detaylı bir inceleme yapabilirsiniz. Bu şekilde kira artışları değerlendirme aşamalarını takip etmek mümkündür.

Daha fazla güncel haber için tıklayınız…

Exit mobile version