Kategoriler
Emlak Haberleri Manşet

Ege Yapı istihdama katkı için teslim tarihlerini öne aldı

Ege Yapı istihdama katkı sağlamak için projelerini öne çekme kararı aldı. Yapılan açıklamaya göre; Kağıthane’de inşa edilmekte olan Kordon İstanbul projesi ve Maslak’ta tamamlanan Maslak Square için teslim tarihleri değişti. Ekim ayında teslim edilmesi beklenen konutların, küresel salgınla mücadele kapsamında öne çekilmesi bekleniyor.

Ege Yapı salgınla mücadelede yer alacak

İnovatif projelerle sektör öncülerinden birisi olmayı başaran Ege Yapı, projelerine kaldığı yerden devam ediyor. Şimdilerde İstanbul’un yatırımda yeni göz bebeği olan Cendere Vadisi’nde adından sıkça söz ettirmeyi bekleyen yeni konut projesi Kordon İstanbul’da teslim tarihi değişti. İstihdamda katkı yaratmak için tarihlerini değiştirdiğini açıklayan firma  Maslak’ta tamamlanan taahhüt projesi Maslak Square’de de teslimleri başlatıyor.

Geçtiğimiz günlerde Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın konut satışlarındaki olumlu seyir hakkındaki yaptığı açıklamayı değerlendiren Ege Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı; şirket bünyesinde gerçekleştirilen projelerde teslimleri öne aldıklarından bahsetti. Buna göre Cendere Vadisi’nde konumlandırılan Kordon İstanbul’da 200 adet konutun Ekim ayında teslim edilmesi beklenecek. Bu sayede yeni yatırımlara zemin hazırlanırken, ekonomide beklenen istihdamın kapısı açılacaktır.

Yatırım planları dahilinde hareket ediliyor

İnanç Kabadayı, belirli bir yatırım planı oluşturduklarından ve bu plana uygun bir şekilde hareket ettiklerinden söz etti. Yedikule’de yer almakta olan Cer İstanbul ve Çekmeköy’deki ÇamlıYaka Konakları’nın satış süreci devam ediyor. 2020 yılının son çeyreğinde ise yeni planların hareket halinde olması beklenirken, Çekmeköy ve Hasköy’de toplamda 210 milyon TL değerini bulan projeye imza atılacak. İstanbul’un dışında yatırımlarına devam eden Ege Yapı, İzmir’de de kendini öne çıkarmayı sürdürecektir.

Şirket bünyesinde, mevcudiyette bulunan konjonktürdeki finansal planlama, inşaat ve teslim süreçlerine dair belirlenen hedefler başarıyla yerine getirildi. Küresel salgında etkilenen sektörün izlerini değiştirme kararı alan Ege Yapı, ekonomide yeniden istihdamı yakalamak adına teslim süreçlerini öne aldı. Yeni bir bilinç geliştirdikleri süreç boyunca yatırım planlarını değiştirdiklerinden söz eden Kabadayı, birbirinden değerli projelerde teslim tarihlerini öne alma kararı verdiklerini ifade etti. İstihdam kapısı yaratmalarının ardından 1400 kişiye iş imkanı sunan Ege Yapı, gelecek sene hayat bulması beklenen yeni projeler sayesinde 600 kişiye daha iş imkanı yaratacak.

Pandeminin etkileri el ele verilerek değiştirilebilir

İnanç Kabadayı, sektör üzerinde oluşan olumsuz etkileri silmek için çözüm yöntemi geliştirdi. Buna göre, hükümet, konut geliştirici şirketler ve gayrimenkul yatırımcılarının bir araya gelerek güçlenebileceği fikri yatıyor.

Önümüzdeki 2 yıl süreyle toplamda 4 projeye başlaması beklenen şirketin bu sayede sektörde kalıcı izler bırakması doğal görünmektedir. Bugüne dek toplamda 1.250.000 metrekare inşaat alanını tamamlamayı başaran Ege Yapı, hedefine aldığı projelerle birlikte bu alanı 2.000.000 metrekareye yükseltmeyi bekliyor.