Kategoriler
Toki Haberleri

Elazığ deprem konutlarının tahmini teslim süresi açıklandı

Elazığ depreminin ardından oluşan konut sorunlarına Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) el attı. Depremzedelerin ağır hasar almış veya yıkılmış konutlarının yeniden dönüşüme sokulduğu süreç boyunca 18 köyde yenileme çalışmaları devam ediyor.

Elazığ depreminin yaraları kapatılmak üzere

24 Ocak 2020 tarihinde gelişen Elazığ depremi sonrası kent genelinde büyük hasarlar oluştu. Toplamda 18 köyün mağduriyet yaşadığı haberinin üzerine, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) harekete geçti. Bölge üzerinde hasar tespiti ve yer belirleme çalışmalarının ardından konut inşasına başlanıldı.

Elazığ’ın Sivrice ilçesinde gerçekleşen deprem, 41 vatandaşın hayatını yitirmesine neden olmuştu. 6.8 olarak kaydedilen depremin hasarı kent gelinde hâlâ görülebilmektedir. TOKİ tarafından hızlandırılan çalışmalarda Elazığ’da yer alan 18 köyde 265 konutun yenilenmesi için yapılan çalışmalara hız kazandırıldı. Hedeflenen teslim süresine son 2 ay kaldığını bildiren Elazığ Valisi Erkaya Yırık, konut inşaatının devam ettiği Değirmenönü köyünde incelemede bulundu.

18 köyde kentsel dönüşüm çalışmalarına ağırlık verildi

Değirmenönü köyüne ziyarette bulunan Elazığ Valisi Erkaya Yırık, devam eden çalışmaları yakından inceledi. Konutların toplam metrekaresinin 90 olacağını aktaran Vali Yırık, vatandaşların deprem sonrasında oluşan yaralarının sarılması için mücadele verildiğini söylüyor.

Devlet elinin değdiği alan için “büyük bir şefkat eli” olarak nitelendiren Yırık, yürütülen çalışmaların sonucunda vatandaşların biran evvel yerleşim yerine döneceğini aktardı. Devletin yapmakta olduğu çağdaş konutlarla birlikte, hayvanların rahatlıkla barınabileceği alanların da ekleneceği bildirildi.

Vali Yırık, “Gün itibariyle gelinen noktada konutların yüzde 80 kadarı bitmek üzere. Bizleri önümüzde en fazla 2 aylık bir süreç bekliyor. Bu sürecin sonunda ise konutların hak sahiplerine teslim edileceğini düşünüyoruz” dedi.

Kent geneline 9 bin 504 yeni konut kazandırıldı

6.8 şiddetindeki büyük depremden sonra Çevre ve Şehircilik Bakanlığına bağlı olarak, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) bünyesinde kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor. Süreç kapsamında Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mustafa Pirinçci tarafından gelişmeler aktarıldı.

Elazığ’da yeni konut ve iş yerlerinin inşası için 27 ihalenin tamamlandığı ve bakanın özel talimatıyla çalışmalara hız kazandırıldığı bilgisine yer verildi. 19 şantiyenin aktif olarak çalıştığı saha alanlarında ihaleler 13 bin 314 konut ve iş yerleri için geçtiğimiz dönemde gerçekleştirildi. Yıl sonu itibariyle pek çok depremzedenind yeniden ev hayatına kavuşturulacağı ortamda, kent geneline 9 bin 504 yeni konut kazandırıldı.

Deprem sonrasına ilişkin haberlere göz atmak için tıklayınız.

Exit mobile version