Kategoriler
Ekonomi Gündem

Elazığ ve Malatya’da vergi ödemeleri uzatıldı

Elazığ ve Malatya‘daki vergi ödemeleri üç ay uzatıldı. Buna göre; vergi cezaları, gecikme faizi ve motorlu taşıtlar vergisinin taksit ödeme süreleri 3 ay sonra ödenebilecek.

Sivrice‘deki merkez üssünde meydana gelen depremden Elazığ ve Malatya‘da yaşayanlar etkilendi. Deprem, dün, akşam saatlerinde meydana gelirken sarsıntı, yaklaşık 40 saniye sürdü.

Kandilli Rasathanesi, hareketin 6,5 şiddetinde olduğunu bildirdi. Doğu Anadolu Fay Hattı üzerindeki Anadolu ve Asya plakaları üzerinde meydana gelen sarsıntı; Adıyaman, Kilis, Kayseri, Adana, Çorum, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Mardin, Osmaniye, Samsun, Şanlıurfa, Şırnak, Tokat, Tunceli ve birkaç ilde daha hissedildi.  

Elazığ‘ın Sivrice ilçesinde meydana gelen deprem, yurt dışında da hissedildi. Sarsıntı; Ermenistan, Gürcistan, Irak, İsrail, Lübnan ve Suriye’ye de yansıdı.

Vergi ödemeleri ertelendi

Depremin ardından Malatya ve Elazığ‘da veri ödemeleri üç ay ertelendi. Hazine ve Maliye Bakanlığı, Elazığ ve Malatya‘da vergi kanunlarının uygulanmasına ilişkin üç ay boyunca mücbir bir sebep hâli ilan edildiğini kaydetti.

Bakanlık “Elazığ ve Malatya‘da bulunan vergi mükelleflerinin mücbir sebep süresince vermesi gereken vergi beyannameleri ve bildirimlerin verilme süreleri, bu beyanname ve bildirimler üzerine tahakkuk eden vergilerin ödeme süreleri, depremden önce tahakkuk etmiş ödeme süresi mücbir sebep hâli ilan edilen süreye rastlayan her türlü vergi, ceza ve gecikme faizinin ödeme süresi, motorlu taşıtlar vergisi taksit ödemeleri süreleri 3 ay uzatıldı.” açıklamasında bulundu.

DASK‘tan açıklama

Deprem bölgesindeki gelişmeleri yakından takip ettiklerini açıklayan Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK); şu ana kadar yaklaşık olarak 750 adet ihbar aldıklarını, hasar tespitine en kısa sürede başlayacaklarını bildirdi.  
AA’nın haberine göre; DASK, “Çağrı merkezimiz ve İnternet sitemiz üzerinden hasar ihbarları alıyor; deprem bölgesindeki gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Şu ana kadar 750’ye yakın ihbar aldık. Bölgede kurtarma çalışmaları sürerken biz de eksperlerimizle birlikte hasar tespitine en kısa sürede başlamak için gerekli organizasyonu yürütüyoruz.” açıklamalarında bulundu.