Kategoriler
Emlak Haberleri

Elazığ’da deprem konutlarında ait ilk yaşam belirtileri görüldü

Elazığ’da deprem konutlarında yaşamın başladığı duyurusu beklemede kalan diğer hak sahiplerini sevindirdi. 2020’nin 24 Ocak günü meydana gelen 6.8 şiddetindeki depremde evlerini kaybeden vatandaşlar için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı harekete geçtiğini aktarmıştı. Yapılan çalışmaların salgın hastalık karşısında hiç durmadan devam ettiği bilinirken, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından inşa edilen 20 bin 118 konuttan, yaklaşık olarak 8 bini tamamlandı. Tamamlanan konutların daha fazla mağduriyet ortamı yaratmaması adına teslim edileceği açıklaması yapıldıktan sonra, hak sahipleri heyecan dolu bekleyişlerini sürdürüyorlar.

Elazığ’da deprem konutlarında ilk ev sahipleri

24 Ocak 2020 tarihinde meydana gelen büyük depremin ardından 41 kişinin hayatını kaybettiği açıklanmıştı. Deprem şiddetinin 6.8 olarak duyurulduğu il genelinde çoğu mağduriyet yıkılan konutların hemen akabinde ortaya çıkmıştır. Doğal afetin kenti etkilemesiyle birlikte Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, alan ziyareti yaparak yakın incelemelerde bulundu. Daha sonra basın yoluyla yapılan duyuruda, “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı koordinesi altında Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından toplamda 20 bin konut inşa edilecektir” denildi. Yapılan açıklamaların soğumasına izin vermeyen TOKİ, ilk çalışmalarını Sürsürü Mahallesi’ndeki Dilek ve Petek sitelerinin bulunduğu bölgede başlattı. Burada 9 bloklu 179 konut, Yazıkonak Mahallesi’nde ise 381 konut, Karşıyaka Mahallesi’nde ise 439 konut hak sahiplerine teslim edildi.

Sıcak bir yuvaya kavuşmanın mutluluğu

Elazığ’da deprem konutlarında beklentilerin giderek büyümesiyle birlikte hak sahipleri yeniden ev sahibi olmuştur. Yatay mimari anlayışa sahip, yöresel mimarinin izlerini taşıyan sosyal konutlar, vatandaşların daha güvenli ve depreme dayanıklı yeni yuvalara kavuşmasını sağladı. Etaplar halinde yapılacak teslimlerde depremzedelerin mutluluğu yüzlerinden kolayca okunabiliyor. Günün sonunda evini teslim alan depremzedelerden Aziz Demirelli, “Sanayi Mahallesi’nde kiracı olarak oturum görüyordum. Bugün buraya evimi taşıdım. Çünkü deprem olsaydı evin dibinde kalacaktım. Evimiz dört dörtlük oldu. Çok teşekkür ederiz” dedi.

Bir diğer depremzede Ali Pınar ise evini çok beğendiğini şu sözlerle dile getiriyor, “Allah devletimizden razı olsun. Taşınalı 3-4 gün oldu. Daha tam yerleşemedik. Allah’a şükürler olsun gerçekten çok güzel.”

Deprem sırasında evlerinin yıkıldığını belirten depremzede Kadir Erzurumluoğlu, “Allah devletimize zeval vermesin. Evlerimiz yıkılmıştı. Devlet olmazsa biz ne olacaktık” açıklamasında bulunarak korkularını dile getirdi.

Son olarak, depremde evinin hasar gördüğünü söyleyen depremzede Miyesser Akçelik, “Evimiz oturulacak halde değildi. Allah’a şükürler olsun çok güzel konutlar yaptılar. Allah devletimize zeval vermesin, başımızdan eksik etmesin” diyerek; yapılanları görmeyen diğer tüm vatandaşların ‘nankör’ olduklarını söylemekten çekinmemiştir.

Exit mobile version