Kategoriler
Emlak Haberleri

Elazığ’da deprem konutlarında kayırmacılığa yer yok

Elazığ’da deprem konutlarının tesliminde yeni bir formül arayan AK Parti Elazığ Milletvekili ve MKYK Üyesi Metin Bulut, Günışığı adlı gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Nazif Koca’yı ziyaret etti. Görüşmeler esnasında AK Parti’nin iç olayları ve erken seçim durumunu yeniden gözdenden geçiren ikili, konutlar hakkında teslim tarihini duyurdu.

Elazığ’da deprem konutlarının teslim süreci bir araya getirdi

AK Parti Elazığ Milletvekili ve MKYK Üyesi Metin Bulut, Gazete Günışığı’nın Genel Yayın Yönetmeni Nazif Koca’ya ziyarette bulundu. Burada erken seçim konusuna değinen Bulut, “Ufukta bir erken seçim yok” açıklamasını getirdi. Yapmış olduğu konuşmanın devamında ülke şartları ve vatandaşların erken seçime uygun olmadığı hakkında görüşlerini savunan Metin Bulut, böyle bir şeye gerek olmadığını şu sözlerle söylüyor: “2023 yılına dek hükümetin birlik ve beraberlik kapsamında yoluna gitme planları devam etmektedir.

Pandemi ve deprem odak noktası

Gündemde erken seçim yok. Siyasette dönem dönem hareketlenmeler olabilir, siyaset statik değil, dinamik bir iştir. Bazen seçimde farklı sonuçlar alma beklentisi olan partilerin bu tip çıkışları görülür. Kesinlikle ne bizim parti gündemimizde ne de ülkemizin gerçek gündeminde erken seçim düşüncesi bulunmamaktadır. Bir yandan pandemi ile mücadele edilen süreçte, diğer yandan Elazığ dahilinde ülkenin pek çok kentinde deprem gerçekliğiyle mücadele ediliyor. İzmir, Malatya ve Giresun gibi ülkenin birçok yerinde afet olmuşken, bu kadar yoğun bir gündem altında erken seçim istemek akla ziyan bir harekettir.”

AK Parti’de kan kaybı yok

Elazığ’da deprem konutlarının teslimi için görüşmelerde bulunan AK Parti Elazığ Milletvekili Metin Bulut, Gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Nazif Koca’ya AK Parti hakkında bilgiler verdi. Kulislerde yayılan “AK Parti kan kaybediyor” sözlerini yalanlayan Bulut, partiden ayrılıkların olmadığını söylüyor. Bülent Arınç’ın Yüksek İstişare Kurulu Üyeliğinden ayrılığının parti içinde olmadığını hatırlatan Bulut, AK Parti’nin yalnızca 7-8 ay içerisinde 1 milyon 400 bin yeni üye kaydettiğinden söz etti. Bu açıdan konu yeniden değerlendirmeye alınırsa 1 milyon 400 bin üye sayısı pek çok partinin toplam üyesinden daha fazladır. Böylece sözü edilen ‘kopuş ve kan kaybı’ haberleri gerçekleri yansıtmıyor.

Bitmiş konutlarda teslim süreleri belirli

Bu yılın başında meydana gelen Elazığ depremi il genelinde yıkım ve hasara neden olmuştu. Enkaz kaldırma çalışmalarının ardından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bölgede risk tespit çalışmalarına ağırlık vermiş ve konut yapımını başlatmıştı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un çalışmaları yakından takip ettiği alanların başında gelen Elazığ’da konut teslimleri bu yılın son demlerine yetişti. Metin Bulut’un teslimler hakkında söylediği, “Allah’a hamdolsun ki büyük mahcubiyetler yaşamıyoruz” sözleri günün önemini oluşturdu.

Verilen sözler yerine getiriliyor

24 Ocak tarihinde depremzedelere verilen sözleri yerine getirdiklerini söyleyen Bulut, yılsonuna kadar 7 ila 8 bin arasında konutun inşaat çalışmalarının sonlanacağını ifade etti. Elazığ’da deprem konutlarının bir kısmını pandemi sürecinde olmamıza rağmen teslim etme planları yapılıyor. Salgın hastalık karşısında çalışmaları elden bırakmayan Bakanlık, daha önce 179 konutun teslimini yaptı. Belirlenen sayıdan 2 bin 700 kadarının bittiğini belirten Bulut, bu konutların nasıl dağıtılması gerektiği hakkında yeni bir yöntem belirleme girişiminde bulunduklarını bildirdi. Hak sahiplerinin belirlenmesi esnasında hiçbir kayırmacılığın olmayacağı konusunda vatandaşlara teminat verilecek. Bireysel iltimasın ve kayırmacılığın olmadığı bir konut teslim sürecine giriş yapılacaktır. Kuralar en adil bir şekilde çekilecek ve en adil bir şekilde anahtar teslimleri devam ettirilecektir.

Elazığ haberlerine göz atmak için tıklayınız.