Kategoriler
İhaleler Proje Haberleri

Elazığ’da depremzedelere kazandırılacak 186 konutun ihalesi yapıldı

Elazığ’da deprem sonrası mağduriyet yaşayanlara özel olarak 186 konut yapılacak. Çalışmalara kısa sürede başlanması beklenirken, ihale 10 Ağustos tarihinde tamamlandı.

Elazığ’da depremzedelerin yaraları sarılıyor

Ocak ayında gerçekleşen büyük depremden sonra birçok binanın yıkıldığı ve hasara uğradığı tespit edilmişti. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın başlatmış olduğu kentsel dönüşüm projelerinde öne çıkan Elazığ’da yeni konut projesi duyuruldu.

Aktarılan bilgiye göre, Hicret Mahallesi’nde 186 konutun inşası için yakın zamanda harekete geçilecek. Mahalle içerisinde toplamda 240 yapının hasara uğradığı kaydedilirken, Milli Emlak mülkiyeti altında bulunan alanda 186 konutun inşası için ihale tamamlandı. Şimdilerde yüklenici firma tarafından yapılması beklenen konutlar için yer teslimi yapılıyor.

Şantiye çalışmaları başlatıldı

İhaleyi kazanan firmanın hedeflenen konut projesini hızlandırmak için harekete geçtiği görüldü. Şantiye kurulumunu başlatan firma, Hicret Mahallesi’ni yeni bir görünüme kavuşturacak.

Çalışmaları yakından takip eden mahalle muhtarı Murat Gülbasan, “Bölgede yaklaşık olarak 240 adet bina, işyeri ve depo ağır hasarlı olarak kayıtlara geçti. Sayın Bakanımız Murat Kurum Beyefendiye konutların burada yapılmasını talep ettik. Bakan Kurum ise yer bulursanız yaparız dedi ve Milli emlak mülkiyetinde bulunan bölgeye konut yapılması kararlaştırıldı. Kısa sürede şantiyenin alan üzerinde kurulmasıyla birlikte çalışmaların başlatılması bekleniyor. Böylece 186 konut seçilen alan üzerinde yapılacak. Teslim sürecinde vatandaşlarımıza ait olacak olan konutlar, mahalle halkının uzağa gitmeme isteğine olumlu yanıt veriyor.” dedi.

Bölgede başlatılan çalışmaların özellikle Hicret Mahallesi’ni yenileyeceğini bildiren Gülbasan, mahalleyi yeniden inşa ederek, yeni bir cazibe merkezi haline getireceklerinden bahsetti.

Emeğe geçenlere teşekkür etti

Teslim tarihi hedeflerinin 2020 yılı sonu ile 2021 başı olduğunu belirten Gülbasan, planlanan konutların 4 katlı olacağından bahsetti. Aralık ayı gibi teslim sürecine başlanması beklenen projede, binalar 4 katlı olmakla birlikte, her dairenin metrekare alanı 90 ila 180 arasında değişiyor.

Mahallede depreme dayanmış ancak ağır hasarlı konumda bulunan 200’e yakın ev olduğunu bildiren muhtar, bu tür evlerde vatandaşların yaşamlarını sürdürdüğünden bahsetti. Mahalle içerisinde herhangi bir yer sorunu bulunmazken, çoğu yetkili vatandaşlardan yıkım için onay alma çabasını devam ettiriyor.

Son olarak; desteklerini esirgemeden çalışmaların titizlikle yürütülmesini sağlayan yetkililere karşı Hicret Mahallesi muhtarı Murat Gülbasan, teşekkürlerini iletti.

İhale haberlerine göz atmak için tıklayınız.