Kategoriler
Emlak Haberleri

Elazığ’da Dilek ve Petek isimli konut sitelerinin teslim tarihi açıklandı

Elazığ’da Dilek ve Petek isimli konut sitelerinde teslim süreçlerinin başlaması bekleniyor. Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın basına yaptığı bilgilendirmeye göre, Ocak ayında gerçekleşen depremden sonra TOKİ’nin konut inşaatlarını üstlendiği süreç başlamıştı. 9 ayın sonunda etkileşim bölgelerindeki çalışmalara dair bilgi almak isteyen Şerifoğulları, TOKİ Başkanı Ömer Bulut’a makam ziyaretinde bulundu. Belediye başkanına eşlik eden isimin ise AK Parti Elazığ Milletvekili Metin Bulut olduğu görüldü.

Elazığ’da Dilek ve Petek sitelerindeki konut teslimleri cumartesine alındı

Ocak ayında gerçekleşen büyük depremden sonra risk tespit çalışmalarını bölgelere yayan Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı, çalışmaları kış aylarında başlattığını duyurmuştu. Toplam 9 aya yayılan inşaat sürecinin Dilek ve Petek sitelerinde tamamlandığına dikkat çeken Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, TOKİ Başkanı Ömer Bulut’u makamında ziyaret etti. AK Parti Elazığ Milletvekili Metin Bulut’un, Belediye Başkanı Şerifoğulları’na eşlik ettiği görüşmelerinin hemen sonrasında basın mensuplarına toplantının detayları aktarıldı.

Depremin yaralarını sarmak için yetkililerle sıkı temas halinde kaldıklarının altını çizen Şerifoğulları, duruma ilişkin bilgiyi bizzat ziyarette bulunduğu TOKİ Başkanı Ömer Bulut’tan altı. TOKİ’nin yapımını tamamlandığı Dilek ve Petek sitelerinin hak sahiplerine devir teslimleri Cumartesi gününden itibaren başlatılacak. Elazığ Belediyesi olarak sorumluluk altında olduklarını hatırlatan başkan, site etrafında alt ve üst yapı olmak üzere, asfalt ile çevre düzenlemelerini tamamlayacaklarını söyledi. Yakın zamanda yaşamın başlayacağı konut alanında hizmetin sınırları bulunmuyor.

Ulaşım ve çevre düzenlemelerinde hedef yıl sonu oldu

Elazığ’da Dilek ve Petek isimli konut sitesinin teslimiyle birlikte ulaşım ve çevre düzenleme çalışmaları başlatılacak. Elazığ Belediye’sinin vatandaşlara güvenli bir yaşam hakkı tanımak adına devam ettireceği faaliyetlerin yıl sonunda tamamlanması hedeflendi. Bununla birlikte Kızılay Mahallesi’ni kapsayan 150 konutluk projenin TOKİ tarafından ele alınacağını söyleyen Şerifoğulları, tasarım planının zemin+üç katlı olduğu hakkında detaylar vermiştir. Bölgede yürütülen çalışmaların yalnızca TOKİ’ye devredilmeyeceği bildirisine karşı, belediyenin yakın zamanda görevde olması bekleniyor. Böylece Kızılay Mahallesi ve genelinde hem konut sorunları kökten çözüme kavuşacak hem de ulaşım ile çevre sorunlarına mahal verilmeyecektir.

Elazığ haberlerine göz atmak için tıklayınız.