Kategoriler
Emlak Haberleri Toki Haberleri

Elazığlı depremzedelerden 111’i düzenlenen kura ile anahtar sahibi oldu

Elazığlı depremzedelerden 111’i daha anahtar sahibi oldu. 2020’nin Ocak ayında gerçekleşen büyük deprem sonrası evleri yıkılan ve hasar gören vatandaşlar yeni konut projeleri için beklemeye devam ediyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), başlatmış olduğu deprem konutlarına yönelik inşaat ve teslimleri aynı anda yürütmektedir. Toplamda 19 bin 500 konutu projelendiren ve hayata geçirmek için çalışmaları aralıksız sürdüren TOKİ, bazı konutların kura çekilişlerini tamamladı.

Elazığlı depremzedelerden konut sevinci

24 Ocak 2020 tarihinde gerçekleşen 6.8’lik deprem sonrası Elazığ’da 37, Malatya’da 4 vatandaş hayatını kaybetmişti. İki şehirde oluşan hasar 20 bini aşkın konutu kapsıyordu. Deprem sonrası bölgeye giden Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Elazığlı depremzedelerden bilgi almaya devam etti. Bu esnada TOKİ’yle birlikte incelemelerde bulunmayı unutmayan Kurum, vatandaşlara yeni konut projeleri için harekete geçileceğinin sözünü vermiştir. Kısa zamanda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla birlikte başlatılan çalışmalar Bakan Kurum’un koordinesiyle devam ediyor. Çalışmaların tamamlandığı bölgelerde daha fazla mağduriyet yaşanmaması adına başlatılan kura çekilişleri, 25 Aralık’tan itibaren bin 110’a ulaştı. Teslimlerin Akçakiraz beldesinde tamamlanan 111 konut üzerinden yapıldığına ilişkin haberlere karşı; beldede hak sahibi olan 111 depremzede İl Özel İdare toplantı salonunda toplandı. Burada 3. Noter Hava Kaya başkanlığıyla sürdürülen kura çekilişine Vali Erkaya Yırık’ta katılım sağlamıştır. Kura sonunda toplamda 42 adet 3+1 ve 69 adet 2+1 konutun hak sahiplerini bulduğu açıklandı.

Yırık: “TOKİ ve AFAD Başkanlığına şükranlarımızı sunuyorum”

Kuraya katılan isimlerden Vali Erkaya Yırık, yapmış olduğu konuşmasında, “19 bin 500 adet toplu konutun planlanması ve inşaatıyla devam eden süreç; bugün devam eden çalışmaların sonucunda ilk teslimlerin Dilek sitesinden başlamasını sağladı. Ardından Yazıkonak Beldesi ve Karşıyaka Mahallesi’ndeki TOKİ konutları hak sahiplerini buldu. Bugün de Akçakiraz Beldesinde çekeceğimiz kuralar ile vatandaşlar tamamlanmış konutları teslim alabilecek. Beldede devlet desteğiyle yapılan 111 konutun kura çekilişini gerçekleştireceğiz. Deprem sıkıntısı pandemi gibi bir etken ile mücadele gerektirmiş; ancak tüm bu olumsuzluklara rağmen sabır, fedakarlık ve azizlik olmak üzere tüm güzel davranışlarını sergileyen hemşerilerimize cumhurbaşkanımız adına teşekkür ediyorum” dedi. Konuşmasında iyi bir şekilde koordine olan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İç İşleri Bakanlığı, TOKİ ve AFAD Başkanlığına teşekkürlerini sunmaya devam eden Yırık, gelinen noktada biten her konutu hızla teslim edeceklerini aktardı. Şimdilik gerekli olan Elazığlı depremzedelerden destek alabilmek.

Exit mobile version