Kategoriler
Gündem

Elon Musk’ın paylaşımı alay konusu oldu

Ünlü girişimci Elon Musk, Twitter üzerinden tepki çeken paylaşımda bulundu. Koronavirüs salgınına karşı oluşan paniği aptallık olarak nitelendiren Musk’ın gönderisi, alay konusu oldu. “Koronavirüs paniği, aptallıktır.” diyen Elon Musk‘ın paylaşımına tanınmış kişilerden “Virüsü durdurduğunuz için teşekkürler Elon.”, “Ben de öyle düşünüyorum (istatistikleri paylaşarak)” şeklinde yanıtlar geldi.

Birleşik Krallık’ta ikinci ölüm

Yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle Birleşik Krallık’ta bir kişi daha yaşamını daha yitirdi. Sky News’ten Lucia Binding’in haberine göre, 80’li yaşlarının başlarında olan adamın test sonuçlarında Kovid-19 salgınına rastlandı.

“İngiltere’de Kovid-19′a rastlanan ikinci hasta da maalesef öldü. Çok üzgünüm.” açıklamasında bulunan Profesör Chris Whitty, “Ailelerine ve arkadaşlarına içtenlikle başsağlığı diliyorum ve gizlilik taleplerine saygı gösterilmesini rica ediyorum.” diye konuştu.

Profesör Whitty, hastanın ölümünden önce onunla temas kuranların aranmaya devam ettiğini belirterek hastayla ilgilenen hemşirenin de tecrit edildiğini kaydetti. Dünya Sağlık Örgütü‘nün (DSÖ) dün güncellediği bilgilere göre dünya genelinde 95 bin 265 kişide koronavirüs salgınına yakalanan insan bulunuyor. Salgından dolayı ölen kişi sayısı da 3 bin 281 oldu. Çin’de bir gün içinde 143 adet yeni vakaya rastlanırken tespitlerin çoğu Hubei eyaletinden geliyor. DSÖ, dün Çin’in sekiz şehrinden son 14 gün içerisinde yeni vaka bildirimi bulunmadığını kaydetti.

Köpekte de görüldü

Sputnik’in haberine göre; Hong Konglu yetkililer, insan ve hayvanlar arasında virüs geçişinin olabileceğini doğruladı. Şubat ayının sonunda evcil bir köpekte düşük dozda yeni tip koronavirüs salgınının izine rastlanmıştı. Ardından köpek karantinaya alınmıştı.

Hükûmetten ilgili açıklama geldi. Hong Kong yaptığı hükûmetinin açıklamada “Tarım, Balıkçılık ve Çevre Bakanlığı Sözcüsü 4 Mart’ta köpeğin Kovid-19 testlerinin hafif-pozitif olduğunu, bunun da az miktarda enfekte olduğu anlamına geldiğini söyledi. Hong Kong Üniversitesi ve Hong Kong City Üniversitesi uzmanları, test sonuçlarının köpeğin az miktarda virüsle enfekte olduğunu gösterdiğini ve bunun da büyük olasılıkla virüsün insandan hayvana bulaşması durumu olduğu konusunda görüş birliğine vardı.” ifadeleri yer aldı. 

Açıklamalara göre, köpekte virüsten dolayı hastalığın görülmedi. Uygulanacak testlerin negatif çıkması durumunda köpek, sahibine teslim edilecek.

Kaynak: Taşınmaz Haber, Sky News, Sputnik, DSÖ