Kategoriler
Ekonomi Gündem

Elon Musk’tan Mars kredisi…

Kızıl Gezegen‘e gitmek için maddi durumu yeterli olmayanlar, kredi çekebilecek. Kredi çeken göçmenler, Mars‘ta çalışarak kredi bedelini ödeyebilecek.

Ünlü girişimci Elon Musk, Mars yolculuğu için parası olmayanlara yönelik kredi sistemi önerdi. Musk, kredi çekenlerin, Kızıl Gezegen‘de çalışarak bu parayı ödeyebileceğini ifade etti. Independent Türkçe’nin Metro gazetesinden aktardığı habere göre, Mars‘a gitmek isteyenlere mali destek sunulacağını ve gezegende iş olanaklarının sağlanacağını bildirdi.

İsteyen herkes gitmeli

Independent Türkçe’nin haberine göre; SpaceX‘ın üst düzey yönetici Elon Musk “İsteyen herkesin gidebilmesi gerekiyor. Parası olmayanlar için de kredi sağlanmalı. (…) Mars’ta çalışacak bir sürü iş olacak!” diye konuştu.

2050 yılına kadar bir milyon kişiyi Mars‘a ulaştıracağını kaydeden Musk, her 10 yılda bin adet Starship roketi üretmek istediğini ve her yıl yüz bin göçmenin Kızıl Gezegen‘e taşınması gerektiğini belirtti.

Starship günde 3 adet uçuş yapacak

Planlarını açıklayan Elon Musk, bir Starship roketinin günde 3 defa yılda ise yaklaşık bin defa uçuş yapabilmesini amaçladıklarını kaydetti. Starship araçlarının taşıma kapasitesinin 100 ton olduğunu dile getiren Musk, 10 adet roketin bir yıl içinde, yörüngeye, bir megaton ağırlığında yük taşıyabileceğini belirtti. 

Projelerinin maliyetlerini karşılamak için para biriktirdiğini açıklayan ünlü girişimci “İşte hedef bu” sözlerini kullandı. 

SpaceX bu yıl insan taşıyacak

Independent Türkçe’nin aktardığı Engadget’in haberine göre; SpaceX firması, Crew Dragon kapsülünün güvenlik testini geçtiğimiz pazar günü denedi. Kapsülü acil kaçış testine sokan Firma, Falcon 9 roketlerinden birini havadayken patlattı. Ancak roket patlamadan önce kapsül, roketten ayrılarak Atlantik Okyanusu’nun önceden belirlenen bölgesine düşerek test, başarıyla sonuçlandı. Bu başarının ardından konferansta konuşan SpaceX firmasının kurucusu Elon Musk, Firmanın bu yıl içerisinde Uluslararası Uzay İstasyonuna insan taşıyacağını açıkladı. Açıklamaya göre; firmanın ilk insanlı görevi, bu yılın ikinci çeyreğinde gerçekleştirilecek.