Kategoriler
Toki Haberleri

Emeklilerden Toki’den 5 bin konut talebi

Batman’daki kira ve ev fiyatlarının çok pahalı olduğunu belirten Türkiye Emekliler Derneği Batman şube başkanı olan Hüseyin’in Ekmen bu konu hakkında açıklamalar yapmıştır. Emeklilerin düşük maaşla bu sorunun altından kalkamadığını belirten Hüseyin Ekmen emekliler için en azından 5 bin konut sağlanması gerektiğini vurguladı. Düşük maaş sorunu ciddi sıkıntılara yol açmaktadır. Emeklilerin maaşının çok düşük olduğu ve bu maaşlar ile geçimini sağlanmayacağını vurgulayan Hüseyin Ekmen emekli maaşların düzeltilmesi gerektiği hakkında da bir açıklamada bulunmuştur.

Konut Fiyatlarındaki Artış ve Düşük Maaş Emeklileri Harekete Geçirdi

İlke Haber Ajansı’nın haberine göre, emeklilerin olduğu düşük maaş ve konut fiyatlarındaki artıştan dolayı ciddi sıkıntılar yaşanmaktadır. Özellikle Batman’da hem kira hem de konut fiyatlarındaki yükseliş bazı sıkıntılara yol açmaktadır. Ayrıca bu düşük maaşı emekliler kira ve konut ihtiyaçlarını gidermektedirler. TOKİ’ye bu ihtiyaçların giderilmesi kapsamında konut talebinde bulunulmuştur.

Emekliler Şikâyet Ettikleri Yetersiz Maaş Hakkında 

Emeklilerin kiralık konusunda büyük sıkıntılar çektiği ve maaşlarının yetersiz olduğunu belirtmişlerdir. Bunun üzerine Emekliler Derneği Batman şube başkanı Hüseyin Ekmen bir açıklamada bulunmuştur. Emeklilerimiz şikâyet ettikleri en büyük konu maaş yetersizliği ve konut fiyatlarındaki artıştan dolayı konut ihtiyacıdır. Emekli maaşlarının genel olarak çok düşük seviyede olması bu sıkıntıları yaratmaktadır. Emekliler geçimlerini sağlayabilmek için en düşük emekli maaşın asgari ücret ile eşit olmasını istemektedir. Türkiye genelinde emeklilerin en büyük hikayesi bu maaş konusudur. Bu nedenle bu maaş konusuna el atmaları gereklidir. Bu açıklamayı yapan Hüseyin Ekmen emeklileri şikayetlerini bildirmiştir

Batman için TOKİ’den Konut Projesi Başlatma Talebi 

Emekli maaşlarının yetersiz olmasından dolayı ve Batman’daki konut fiyatlarında yükseliş TOKİ’den proje başlatmasını istemişlerdir. Ekmen bu durum için açıklama yapmıştır. Yetkililer Batman emeklilerine ve evi olmayan Batman halkına ev konusunda yardımcı olmaları gerekmektedir. Bu nedenle TOKİ’nin Batman’da bir proje başlatması gereklidir. Proje kapsamında emeklilere yönelik bir çalışma gerçekleşmesi gerekiyor. Aynı zamanda konutların fiyatlarının çok yüksek olması bu sıkıntıyı yaratmıştır. Bu nedenle bu proje bir an önce başlamalıdır. Açıklamasını yetkililere sunmuştur.

Bu şekilde ev fiyatları konusunda ve maaş konusunda emeklerin sorununa dikkat çekebiliriz. Bu şekilde detaylı açıklamayı TOKİ’den takip ederek öğrenebilirsiniz.

Daha fazla güncel haber için tıklayınız…

Exit mobile version