Kategoriler
Emlak Haberleri

Eminevim talep artışına bağlı kazançla ülke ekonomisine katkıda bulundu

Eminevim talep artışını 2020 yılı içinde 50 bin kadar arttırdı. Emin Grup Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı M. Musab Üstün, 2020 yılı içerisine gelen taleplerin konut ve araç sektörüne ait olduğunu söylüyor. Kayıtlı araçlar üzerinde ortaya çıkan bu yeni gelişme talep artışına devam edecek.

Eminevim talep artışını 50 bine yükseltti

Emin Grup Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı M. Musab Üstün, 2020 yılına ait kayıtlı araç ve konut sektöründeki taleplerin artarak devam ettiğinden söz ediyor. Artışın 50 bin kadar olduğunu bildiren Üstün, önceki gün Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından açılışı yapılan Çevre ve Şehircilik paneline katıldı. Burada Eminevim’in gidişatı hakkında konuşan yönetim kurulu başkanı, 2020 yılını olumlu görüşler üzerinden değerlendirdi. Şirket bünyesinde atılan adımların doğru adımlar olduğu konusunu vurgulayan başkan, dijital yatırımlarla birlikte beklenen kazancı yakaladıklarından söz ediyor. Bu sayede konut ve araç finansmanı olarak piyasada öne çıkan isimlerden birisi olmayı başaran Eminevim talep artışını 50 bin kadar arttırdı. Yıl içinde 23 bine yakın teslimatı gerçekleştiren şirket, konut ve araç pazarına kazandırmaya devam ediyor. Yine gelecek yıl planları dahilinde talebi yüzde 20’nin üzerine çıkarma hedefleri olduğunu söyleyen Üstün, faizsiz ‘el birliği sistemi’nin Türkiye ekonomisinde giderek daha büyük roller oynamaya başladığının altını çizmiştir.

Güçlü bir alternatif yaratıldı

Köklü geçmişlerini piyasada konuşturmaya devam eden şirket, 30 yıldır faizsiz çözüm sunmaya devam ediyor. Özellikle dar ve orta gelirlilerin ev ve araç sahibi olması adına geliştirilen sistem, ödenemeyen faizlere karşı iyi bir seçenek. Zaman içerisinde alıcı olmak isteyenlerin yönelmeye başladığı ve son yıllarda ismini iyiden iyiye duyurmayı başaran Eminevim’in yeri ekonomik açıdan oldukça büyük. Emin Grup Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı M. Musab Üstün, konuya ilişkin yaptığı açıklamasında: “30 yıllık geçmişle araç ve konut pazarında güvenle uygulanan faizsiz elbirliği sistemi, insanlara nasıl daha kolay bir şekilde ev ve araç sahibi olabileceklerini ortaya koydu. Katılımcılığı ve paylaşımcılığı esas alarak yola çıkılan bu sistemde, mevcut finansal araçların içerisine, faizsiz bir finans desteği getirildi. Gelişen ve artan taleplere bağlı olarak yıl içinde ekonomiye sunulan katkı 4 milyar TL’dir. Faiz tarafından alınan pay ekonomiye kazandırılarak bu günlere gelindi. Ev ve aracına kavuşan kişi sayısında 175 bini aştığımız süreçte her bir insanı aile üyesi olarak hesaplarsak toplamda 1 milyonu aşkın insanın hayatına doğrudan dokunduk” sözlerinde bulundu.

200 bininci teslimat hedefi

2021 yılı hedeflerini planlayan ve uygulamaya yakın zamanda alacaklarını söyleyen Üstün, yıl içerisinde gerçekleştirdikleri teslimat sayısına dair görüşlerini bildirdi. Buna göre bir önceki yıla oranla yüzde 10 kadar artan araç ve konut teslimatı sayesinde ülke ekonomisine 4 milyar TL’lik katkı sağlanacak. Hedef ve stratejilerin belirlendiği 2021 yılında da elbirliği sistemi avantajlı çözüm sunmaya devam edecektir. 175 bin teslimatın geride bırakıldığı zaman diliminde 200 bininci teslimatı gerçekleştirme hedefleri bulunmaktadır. Bu sayede ekonomiye sağlanacak katkı 4.7 milyar TL’ye yükselecek.