Kategoriler
Emlak Haberleri

Emlak dünyası kentsel dönüşüme destek verme isteklerinden bahsetti

Emlak dünyası, İzmir depreminin hemen ardından gündeme gelen kentsel dönüşüme destek veriyor. Yetki belgesi bulunan işletmeler tarafından yapılan açıklamada her türlü desteğe hazır olanlar; Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Hakan Akdoğan sayesinde seslerini duyurdu.

Emlak dünyası dönüşümde tam destek sağlıyor

Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Hakan Akdoğan’ın açıklamalarına göre, emlak işletmeleri kentsel dönüşümde rol üstlenmek istedi. Geçtiğimiz 30 Ekim 2020 tarihinde meydana gelen İzmir depreminden sonra yıkılan binalar yeni bir farkındalık oluşturmuştu. Bunun üzerine emlak dünyası destek vereceklerini Hakan Akdoğan’ın aracılığıyla duyurmuştur. Yapılan bilgilendirmede; riskli yapılar kiraya verilmeyeceği gibi ikinci el satış ve pazarlanma konusu geriye itilecek.

“Bilgi ve belge edinme hakkında sınırlar genişletilmeli”

Akdoğan, konuya ilişkin açıklamasında yönetmelikteki değişikleri hatırlatarak; “Yapılan değişikliklerle birlikte yetki belgesi bulunan emlak işletmelerinin, tapu ve kadastro müdürlüklerine kadar bilgi ve belge temin etme hakkı tanınmıştır. Bu hak, vergi dairesi müdürlükleri, yetkili idareler, belediyeler ve diğer kurumları da kapsıyor.” Uygulama esnasında bazı zorluklar yaşadıklarını belirten Akdoğan, belediyeler ve tapu sicil müdürlüklerinden bilgi ve belge teminlerinde zorluklar yaşadıklarını bildirdi. Verilen hakta erişim sınırları kaldırılırsa sürece destek olunabilecek.

“Stok riskli yapılardan arındırılmalı”

Başkan Akdoğan, eldeki yapı stoklarında riski görülen yapıların stoklardan arındırılmasını istediklerini belirtti. Aracılık yapılan yapılar içinde sıklıkla risk faktörünün bulunduğu biliniyor. Bu nedenle kat maliklerine bilgi vermekten çekinmeyen emlak işletmeleri, şirket ve malikleri bir araya getirdiklerinden söz etti. Yetki belgesi bulunan emlak işletmelerinin daima şirket ve malikleri bir araya getirerek kentsel dönüşüme destek verme arzusunu bulunmaktadır. Bakanlığın yoğun çalışmalarını göz ardı etmeyen emlak dünyası, profesyonellerle birlikte daha fazla can ve mal kaybının yaşanmaması adına destek vermeye hazır. Belirlenen hedef doğrultusunda geliştirilen planlamaya göre, belirli ihbar hatları kurulacak. Alınan ek tedbirlerle birlikte geliştirilen destek süreci verilen izinle emlak dünyasında sınır tanımayacaktır.

Mustafa Hakan Özelmacıklı haberlerine göz atmak için tıklayınız.

Exit mobile version