Kategoriler
Proje Haberleri

Emlak Katılım Bankası faizleri olumlu etkileyecek

Cathay Group Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Alper Tuğsuz, Emlak Katılım Bankası’nın sektörün kredilendirilmesi için önemli bir hamle olduğunu söyledi. Tuğsuz son zamanda konut kredi faizlerinde yaşanan yumuşamada ihtisas bankası kurulmasının da olumlu etkisi olacağını belirterek “Konutta faizler dengeleniyor. Sektörde bahar canlılığı görebiliriz” diye konuştu.

Mahmut Alper Tuğsuz, Emlak Katılım Bankası’nın yeniden açılmasıyla özellikle yurt dışında yaşayan Türklerin Türkiye yatırımlarının artmasını umduklarını dile getirdi. Tuğsuz, “Emlak Katılım Bankası’nın yeniden canlandırılması sektörümüz için son derece sevindirici bir gelişme olmuştur. Bilindiği üzere 2001 krizi sonrası kapatılan Emlak Bankası, daha öncesinde Emlak ve Kredi Bankası olarak büyük ölçüde inşaat sektörüne kredi veriyordu. Konut sektörü için önemli bir misyonu vardı. Sektör temsilcileri olarak Emlak Bankası’nın yeniden kuruluşunun yapılarak eksik kalan bu misyonu üstlenmesinden son derece memnunuz” dedi.

Tuğsuz, Emlak Bankası sayesinde sektörün en önemli sorunu finansmana ulaşmanın kolaylaşacağını kaydetti. Tuğsuz “Geliştirici tarafta yatırımcılar projelerine daha uygun koşullarda finansman sağlayacaktır. Ev almak isteyenler de daha uygun şartlarla konut kredisi alabilecektir” diye konuştu.