Kategoriler
Emlak Haberleri

Emlak Katılım bina tamamlama sigortası hizmeti sunuyor!

Emlak Katılım bina tamamlama sigortası hizmeti sunuyor!

Emlak Katılım ve Türkiye Sigorta, gayrimenkul sektörü için en önemli güvencelerden olan bina tamamlama sigortasını hizmete açtı. Bu sigorta aracılığıyla inşaat firmalarının ve konut alıcılarının çeşitli zararları engellenebilecektir. Türkiye genelinin emlak konusunda önemli atılımlar göstermesi için verilecek olan bu hizmet; öncelikle kentsel dönüşümü ilgilendirmektedir.

Bu hizmet sayesinde, Türkiye’nin dayanıksız yapıları kentsel dönüşüm kapsamında yenilenirken oluşabilecek mağduriyetler önlenecektir. Örneğin dönüşüm çalışmaları kapsamında ödeme gerçekleştiren bir vatandaş; müteahhidin söz konusu yükümlülüklerini sağlayamaması halinde mağdur olmaktadır. Bina tamamlama sigortası ise bu gibi durumlarda devreye girerek alıcıya parasını tekrar temin edecektir. Yani iki büyük kuruluşun ortaklığında sunulan hizmet, müteahhit kaynaklı kayıplar karşısında önemli bir avantaj olacaktır. Bununla birlikte inşaat firmaları da bu hizmet dolayısıyla teminat altında bulunacaktır.

Bina tamamlama sigortası nedir?

Türkiye Sigorta ve Emlak Katılım tarafından verilen bu hizmet; çeşitli sebeplerden dolayı binaların tamamlanamaması halinde güvence sağlamaktadır. Yani bu sigorta hizmetinin verilmesi, alınamayan hizmet karşılığında para kaybı yaşanmaması içindir. Dolayısıyla binanın tamamlanma süreci resmen sigortalanmış olur.

Emlak Katılım Devlet Bankası Mı? Bu Banka Ne İş Yapar?

Piyasaya duyurmuş olduğu bu hizmeti dolayısıyla dikkat çeken söz konusu banka bir kamu bankasıdır. Yani devlete bağlı olarak hizmet vermektedir. Misyonu ise genel olarak, Türkiye’nin yeni konut projeleri için finansman sağlamak ve üretimi desteklemektir.

Türkiye Emlak Katılım Bankası Hangi Bakanlığa Bağlıdır?

Bina tamamlama sigortası ile vatandaşlara güvence sunacak olan bankanın tüm hisseleri Hazine ve Maliye Bakanlığı’na aittir. Kuruluş tarihi 8 Ocak 1988 olan bu banka, 9 Temmuz 2001’de hizmetten çekilmiştir. Daha sonra 25 Şubat 2019 yılına gelindiğinde ise tekrar hizmet vermeye başlamıştır.

Bankanın İletişim Bilgileri Nelerdir?

Bankanın merkezi İstanbul – Ataşehir’de yer alır. Telefon aracılığı ile bankaya ulaşım sağlamak isteyenler ise şu numaralar üzerinden iletişim sağlamalıdır:

  • 0850 222 26 26
  • 444 26 26

Bankanın genel müdürü kimdir?

Emlak Katılım Genel Müdürü Sayın Nevzat Bayraktar’dır. Fakat Bayraktar, bankanın sahibi olmayıp sadece yönetim işlerinden sorumludur.

Diğer güncel haberlere ulaşmak için BURAYA tıklayınız…

 

Exit mobile version