Kategoriler
Ekonomi Gündem

Emlak Katılım hızla büyümeye devam ediyor

Emlak Katılım, Covid-19 sürecinin oluşturduğu negatif etkilere rağmen önemli bir büyüme gerçekleştirmektedir. Ayrıca bu dönemde aldığı aksiyonlarla 2021’in ikinci çeyreğinde şubeleşme ve finansal yapısını güçlendirmeye devam etmiştir. Bu şirket, 2021’in ilk altı ayında 15 şube daha açarak toplamda 65 şubeye ulaşmıştır. Ayrıca personel sayısını da 2020’in aynı dönemine göre yüzde yüz artırarak 1022 kişiye ulaştırmıştır.

Güçlü finansal yapı 

Emlak Katılım Bankası Genel Müdürü Nevzat Bayraktar, Türkiye’nin gücüne güç katmak için gayretle çalışmaya ve finansal çözümler sağlamaya devam edeceklerine değinmiştir. Bayraktar, “2020’in haziran ayı ile karşılaştırdığımızda bankamızın toplanan fonları yüzde 104 artış ile 18,2 milyar TL olmaktadır. Ayrıca kullandırılan fon tutarımız ise yüzde 78 artış ile 14,8 milyar TL olarak gerçekleşmiştir. Bankamız 30 Haziran 2021 itibariyle 24,3 milyar TL aktif büyüklüğe ulaşmıştır. İkinci çeyrek sonunda toplam gayrinakdi krediler de 4,5 milyar TL olmaktadır. Ayrıca dönem karımız da 2020’e göre yüzde 104 artış sağlayarak 19,6 milyon TL olmuştur. Bu süreçte aldığımız aksiyonlarla, istikrarlı şekilde büyümeye devam etmekteyiz. Bununla birlikte gerek şubeleşme gerekse finansal yapı anlamında güçlendik.” açıklamalarını yapmıştır.

Gayrimenkul sektörünü destekleyen projeler üretiyor

Emlak Katılım, gayrimenkul sektöründe piyasa yapıcı kurum olmak, kentsel dönüşüme yönelik finansal çözümler sağlamak ve sektörün gelişimini desteklemek üzere ortaya çıkardığı ürünlere her geçen gün yenilerini eklemeye devam etmektedir. Ayrıca bu süreçte Türkiye Sigorta ile katılım sigortacılığı esaslarına uygun ürünlerin satışı için beş yıllık münhasırlık anlaşması yapmıştır. Bu anlaşma kapsamında Bina Tamamlama Sigortası ürününü geliştirmiştir. Hem inşaat firmalarını hem de konut sahibi olacakları korumaya yönelik geliştirilen bu ürünle inşaatların tamamlanmamasından yaşanan mağduriyetlerin önlenmesi amaçlanmaktadır. Ayrıca konut alıcılarının ödemeleri teminat altına alınmakta ve inşaat sektörüne güvenli ve sürdürülebilir büyüme güvencesi sağlanmaktadır.

Emlak Yatırım, yatırım yapmak için konut sahibi olmak isteyen ya da tek başına konut alma imkânı olmayan tüketiciler için de bir konut finansman ürünü tasarlamaktadır. Ayrıca Birlikte Konut Finansmanı ile müşterilerine satın alacakları yeni konutun finansmanını talep ettikleri tapu hissesi oranında ayrı ayrı kullandırarak konutu müşterek tapulu satın alabilmelerini sağlamaktadır.

Dijitalleşmeyi odağına alıyor

Emlak Yatırım, hem bireysel hem de kurumsal müşterilerinin hayatını kolaylaştırmak amacıyla dijitalleşmeyi odağına almaktadır. Böylece yenilikçi çözümler üretmeye devam etmektedir. Ayrıca 2020’de hizmete sunduğu CepPOS uygulamasını bu yıl IDC Finans Teknoloji ödülüyle taçlandırmıştır.

Banka şubeler kanalıyla pazar payını genişletmeye devam etmektedir. Ayrıca dijital şube aracılığıyla şubelerinin olmadığı yerlerde bulunan veya şubeye gitmeden bankacılık hizmetlerinden yararlanmak isteyenlerin de kolaylıkla görüntülü görüşmeyle müşteri olma süreçlerini tamamlayabilmektedir. 

Dijital dönüşümde KOBİ’lerin yanında olan Emlak Katılım, T-Soft iş birliğiyle de e-ticarete adım atmıştır. Böylece işlerini büyütmek isteyen müşterilerinin avantajlı fiyat ve oranlarla dijital mağazacılık alanına girmelerine destek olmaktadır.

İhracatçı Müşterilerine Desteğini Artırıyor

Emlak Katılım, değişen müşteri ihtiyaçlarına yeni ürün ve hizmetlerle yanıt vermeyi sürdürmektedir. Vadeli İhracat Finansmanı ürünü ile ihracatçı müşterilere de vadesi gelmeden alacaklarını temin edecekleri bir yapı oluşturulmaktadır. Ayrıca Avalli İhracat Finansmanı ile işlem vadesini beklemeden firma limiti veya teminat gerektirmeden alacakların tahsil edilebileceği komisyonsuz finansman desteğini sağlanmaktadır.

Sürdürülebilir ve çevreye duyarlı projeleri destekliyor

Emlak Katılım, stratejik öncelikleri arasında bulunan çevre temalı projelerin desteklenmesi için, yenilenebilir enerji alanında yapılan ortaklıklarla sağlanan finansal çözümleriyle yeşil yatırım projelerini desteklemektedir. Ayrıca yeşil kira sertifikası ihracıyla fon kaynaklarına erişerek sürdürülebilirliğe katkı sağlayacak adımlar atmaktadır. Bu doğrultuda yenilenebilir enerjiye yatırım yapmak isteyen müşterilerine, Smart Energy ile yaptığı leasing anlaşması sayesinde uygun kâr oranlarıyla yüzde 100 leasing finansmanı fırsatı sunmaktadır. Yine Solar Çatı ile Çatı Güneş Enerjisi Santrali (Çatı GES) alanında yaptığı iş birliğiyle birlikte bireysel mesken çatı üstü güneş enerjisi sistemi kurulumuna yönelik finansman desteği sağlamaktadır.

Diğer emlak haberleri için tıklayınız…

Exit mobile version