Kategoriler
Emlak Haberleri

Emlak Katılım şube sayısında hedeflerini büyütüyor

Emlak Katılım şube hedeflerini gün geçtikçe büyütüyor. Genel Müdür Nevzat Bayraktar’ın yapmış olduğu açıklamada 2020’nin hedefleri arasında başlarda 40 şube planının olduğu belirtildi. Ancak yakın zamanda büyütülen hedef sayısı 50 şubeye tırmandı.

Emlak Katılım şube sayısını yükseltiyor

Emlak Katılım Genel Müdürü Nevzat Bayraktar, 2020’nin ilk hedeflerinde toplam şube sayısının 40 olarak hedeflendiğini açıkladı. Fakat yakın zamanda değişen koşullarla birlikte hedef sayısı 50’ye yükseldi. Fiziki açıdan elzem noktalarda hizmet hayatına başlayacak olan şubeler, büyüme stratejisi ve dijitalleşme açısından da büyük önem sağlayacak.

Bayraktar, “2019’un son aylarından bu yana dünya üzerinde yayılan salgın hastalık, bankacılık sektörünü de önemli derecede etkiledi” dedi. Türkiye’de sektör bazlı oluşan sorunlara karşı alınan önemler pandemi sürecinde oluşan olumsuz etkilerin tabloda gerilemesine neden oldu. Oluşturulan güven ortamı, sektördeki gücü yeniden ateşlerken, faaliyetlerde de pozitif gelişmeler yaşandı. Pandemi dönemi boyunca alınan aksiyonlarda gelişmeye devam ettiklerini aktaran Bayraktar, giderek daha fazla güçlendiklerini açıklıyor.

Emlak Katılım şube sayısında hedeflerini büyüttüğü gibi finansal anlamda da güçlük kazandı. 2020’nin ilk yarısında makroekonomik görünüm ve ekonomik gelişmelerde uyum en üst seviyelere çıkarılmıştır. Kredi stratejilerinin ve aynı zamanda politikaların yeniden gözlemlendiği süreçte pazarlama stratejilerinde yeni düzenlemeler gerçekleştirildi.

Hükümet sürece destek verdi

Nevzat Bayraktar, hükümetin pandeminin yaratmış olduğu olumsuz koşulların izlerini silmek için harekete geçtiğinden söz ediyor. Verilen destek kapsamında, Emlak Katılım ölçeğini reel sektöre yansıttı. Ekonomik aktiviteye devam edildiği dönem boyunca bir kez olsun duraksama yaşanmamıştır. Kredi oranlarının düşmesinin ardından inşaat sektöründe canlandırıcı etki görüldü. Sektöre destek vermeye devam eden Katılım, salgın hastalığın oluşturduğu olumsuz koşullarda aktif olmaya devam etti.

Böylece 9,2 milyarlık büyüklük, 16,2 milyar liraya ulaşarak büyümede yüzde 76,1’lik bir pay elde etmiştir. Reel sektör açısından destekleyici fonların kullandırıldığı dönemde, fon büyüklüğü 11 milyar lirayı buldu. Bu süreçte toplanan fon miktarı 10,5 milyar liraya ulaştı.

2 Ekim 2020 tarihi itibariyle yaklaşık olarak 2,3 milyar liralık 14 adet kira sertifikası gerçekleştirildi. Haziran ayında ise 369 gün vadeli, 4 dönemsel kira ödemeli kira sertifikası ihraç edilmiştir. Bayraktar, piyasaya oranla daha uzun vadede ihraç gerçekleştirdiklerini söylüyor. Durumdan son derece memnuniyet duyduğunu ifade eden genel müdür, talebe yanıt vermek amacıyla yurt içindeki payın 5 milyar liralık ihraç tavanına ulaştığını bildirdi. Sınırlı olan tahsisli veya nitelikli yatırımcılara satılması planlanan kira sertifikası ihraçları SPK’ya yapılan başvurunun sonucunda onaylandı.

Şube sayısında artış yaşanıyor

2020 yılında hedef şube sayısının her türden olumsuzluğa rağmen üst sınırlara ulaştığı görüldü. 18 ay önce hizmet hayatına başladıkları bilgisini veren Bayraktar, Katılım’ın önceliklerini sıraladı. Buna göre mevcut bankacılık ürün ve hizmetlerini rekabette eşit seviyeye getirmek, yeni ürün ve hizmetlerle birlikte yeni yaklaşımlarda farklarını gözler önüne sermek var.

Türkiye’nin ekonomik anlamda gücüne güvendiklerini dile getiren Bayraktar, ülkenin dört bir yanında hizmet vermeyi sürdüreceklerini açıkladı. Şube sayısında İstanbul’da açılan yeni mekanla birlikte toplam rakam 31’e yükseldi. Şimdilerde Merkez (Ataşehir), Fatih, İkitelli, Ümraniye, Erenköy, Laleli, Sultanbeyli, Bağcılar, Pendik, Altunizade, Beykent, Güneşli, İmes, Merter, Üsküdar başta olmak üzere; Gebze, Ankara, Ankara (Ostim), Bursa, Bursa Yıldırım, İzmir, İzmit, Gaziantep, Kahramanmaraş, Malatya, Samsun, Kayseri, Rize, Adana, Konya ve Konya Büsan şubeleriyle sayıca artış yaşanıyor.

Yıl içinde hedefe alınan 40 şube sayısının gelişerek 50’ye ulaştığını aktaran Bayraktar, ağı genişleterek gelecek yılları güvence altına alacaklarını vurguladı.