Kategoriler
Emlak Konut Haberleri

Emlak Konut 15 bin yeni konut yapacak

Emlak Konut GYO, konut arzının azaldığı yılın son çeyreğinde 12 projede 15 bin konut başlatacağını duyurmuştur. Firma anahtar teslim projelerini satışa sunarken, öte yandan gelir paylaşımlı ihalelerini tamamlamaktadır.

Emlak Konut (GYO), ekim ve kasım ayında Kartal, Başakşehir ve Ankara Çayyolu gibi önemli lokasyonlarda 3 ihale gerçekleştirmiştir. Üstelik firma yeni konutların piyasaya sunulmasına katkı vermektedir. Yapılan ihalelerin büyüklüğü ise 5 milyar 30 milyon TL’ye ulaşmıştır.

Talep yüksek oldu

Başakşehir 8’inci etap, ilk ihale olmuştur. Ebruli İnşaat, 1 milyar 850 milyon TL satış toplam geliri üzerinden yüzde 38 arsa payı teklif etmiştir. Yani 703 milyon TL arsa payı teklif ederek ihaleyi kazanmıştır. İkinci ihalede Kartal Esentepe 2’nci etabı yer almaktadır. En yüksek teklifi; 2.6 milyar TL satış toplam geliri üzerinden yüzde 35 arsa payı teklif etmiştir. Yani 910.000.000 TL arsa payı ile Yıldızlar İnşaat vermiştir. Üçüncü ihale ise Ankara Çayyolu 2’nci etap ihalesi olarak gerçekleştir. En yüksek teklifi; 580.000.0000 TL satış toplam geliri üzerinden yüzde 37.5 arsa payı karşılığında 217.500.0000 TL ile MR Grup vermiştir.

Emlak Konut GYO, yapacağı 15 bin adet konut için ihalelerin dışında projelerini satışa sunmaktadır. Emlak Konut’un Küçükçekmece’de bulunan Bizim Mahalle projesinin birinci etabında üçüncü kısım satışa sunulmuştur. Başakşehir’de Vadi Evleri 1. etap projesinin devamı olarak sunulan 2. etabın da satışına başlamıştır. Ayrıca Avcılar ve Çekmeköy projeleri için ön talep toplanmaktadır.

Diğer emlak haberleri için tıklayınız…