Kategoriler
Emlak Konut Haberleri İhaleler

Emlak Konut GYO Başakşehir Kayabaşı ihalesini Ebruli İnşaat kazandı

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Kamuyu Aydınlatma Platformun’da Başakşehir Kayabaşı 8. Etap ihalesi 2. Oturum sonucunu açıkladı. Açıkladığı yazılı açıklamada ayrıntılara yer verdi.

Ebruli İnşaat, İstanbul Başakşehir Kayabaşı 8. Etap Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi için en yüksek teklifi verdir. Firma, 1 milyar 850 milyon TL’lik teklif ile ihaleyi kazandı.

Başakşehir Kayabaşı için firmalar kıyasıya çekişti

İstanbul Başakşehir Kayabaşı 8. Etap Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi için pek çok firma ihaleye katılarak teklif verdi. Ayrıca firmaların 5 tanesi ilk oturumda çekildi. İkinci turda ise Fuzul Yapı ile Dağ Mühendislik son ana kadar Ebruli İnşaat ile kapıştı. Finalde ise Ebruli İnşaat verdiği teklifle ihaleyi kazandı.

Ispartakule’nin ardından Başakşehir’de

Sıtar ve Aslan İnşaat, güçlerini Ispartakule’de yer alan Ebruli projesi için birleştirdi. Emlak Konut GYO ile beraber ikinci projesi olacak Başakşehir projesinin de Ebruli Başakşehir adı ile yükselmesi planlanmaktadır. Ayrıca her iki firma da geçmişte çok önemli projeler imza atmıştır.

SITAR İNŞAAT

İnşaat firması 90’lı yıllardan bu yana gelişerek ve büyüyerek gelmiştir. 2013 yılında İstanbul’da kurulan inşaat firması, 959 konut ve 260 ticari birimle Cadde Flora AVM gibi dev yatırımlara imza atmıştır. Şimdi de Ispartakule’de Ebruli Ispartakule projesi ile 724 konut ve 52 ticari birimden meydana gelen bir yatırımla inşaat sektöründe faaliyetlere devam etmektedir.

ASLAN YAPI

Firma 1981 yılından bu yana pek çok kaliteli projeye imza atarak gelişmiştir. Farklı ülke ve şehirlerde konut, eğitim ve spor alanları, avmler, köprü, enerji tesisleri gibi pek çok projeyi hayata geçirmiştir. Ayrıca firma ENR listelerinde 2013-2014-2015-2016 yıllarında dünyanın en büyük ilk 200 firması arasına girmiştir.

Arsanın Özellikleri

Emlak Konut GYO’nın Başakşehir Kayabaşı arsası lokasyonu gereği Başakşehir Millet Bahçesi’ne komşudur. Ayrıca Kayaşehir Bulvarı’nın hemen yanında yer almaktadır.

İstanbul Başakşehir Kayabaşı 8.Etap’ın arsa alanı 30 bin 56 metrekare iken inşaat alanı ise 44 bin 901 metrekare olarak belirlenmiştir.

Kayabaşı Mahallesi 443 ada, 64 ve 65 parsel içerisinde yer alan arsalar üzerinde konut projesi üretilecektir.

Diğer emlak konut haberleri için tıklayınız…