Kategoriler
Proje Haberleri

Emlak Konut GYO hedefini tutturamadı

Bu yılın ilk yarısı için 2.44 milyar lira seviyesinde satış geliri hedefleyen Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), 2019 yılının ocak ayından haziran ayına kadar 1 milyar 568 milyon lira satış geliri sağladı.

Bu yılın ilk altı ayında gerçekleşen satış geliri rakamı, Şirketin elde edilmeyi planladığı satış geliri hedefinin yüzde 65’ini oluşturuyor.

Bu yılın ocak ile haziran ayları arasındaki döneminde ise 907 bağımsız bölümün satışı gerçekleştirilirken bu satışlardan 1 milyar 568 milyon lira satış geliri elde edildi.

Şirket, hedeflerini bu yılın başındayken belirlemişti. 2019’un ilk altı ayı için toplam 320 bin metrekare bağımsız bölüm satışı yapmayı hedefleyen şirket, toplam 163 bin metrekarelik bölüm satışı yapabildi.

Yüksek seviyelerde olan konut kredisi faiz oranları, masraflardaki artış sebebiyle konut fiyatlarının yükseltilmesi, satın alma gücünün düşmesi Ortaklığın bu hedefi tutturamamasında etkili durumda.

Emlak Konut kâr oranında düşüş yaşadı

TOKİ’nin iştiraki olarak kurulan Emlak Konut, elde ettiği kârda büyük bir oranla düşüş yaşadı.

Ekonomik krizin gayrimenkul sektörüne vurması, GYO’nun gelirini de etkiledi. GYO’nun kârı geçen yıla göre yüzde 93.8 oranında azaldı.

Sözcü gazetesinden İsmail Şahin’in haberine göre, 23.7 milyar lira büyüklüğündeki Şirketin geçen sene 867.2 milyon lira olan kârı, bu yıl 53.9 milyon lira seviyesine düştü.

2019 yılına ait Ocak ile Mart arasındaki dönemin bilançosunu açıklayan GYO’nun kâr oranında 2018 yılının aynı dönemine göre düşüş yaşandığı görülüyor.

Kamuyu Aydınlatma Platformunda yayımlanan finansal tablolara göre 2019 yılının ocak, şubat ve mart aylarında, bir önceki yılın aynı aylarına göre kâr oranı yüzde 93.8 gerileyerek, 53.9 milyon lira oldu. Ortaklığın kârı 2018 yılının ocak ile mart ayı arasındaki dönemde 867.2 milyon liraydı.

GYO’nun dev projesi iptal edildi

Ekonomik kriz, gayrimenkul sektörünü de vurmuşken gayrimenkul projelerinden biri daha iptal edildi.

Emlak Konut GYO ile Dağ Mühendislik’in ortaklaşa yürüttüğü Tual Bizim Mahalle projesinin ikinci etabı iptal edildi.

Büyük bir alana inşa edilmesi planlanan Bizim Mahalle 2. Etap projesinin çalışmalarına iki yıldır başlanamamıştı.