Kategoriler
Emlak Haberleri Emlak Konut Haberleri

Emlak Konut Hayallerini Erteleme Türkiye kampanyası kalıcı olabilir

Emlak Konut GYO tarafından 2 Haziran 2020 tarihinde başlatılan Emlak Konut Hayallerini Erteleme Türkiye kampanyası yapılan rekor satış hasılatı sonucu kalıcı hale geliyor. 1 Haziran 2020 tarihinde kamu bankaları tarafından başlatılan 1 yıl ödemesiz konut destek paketi kampanyasının ardından 2 Haziran 2020 tarihinde de Emlak Konut yeni bir kampanya başlatmıştı.

Hayallerini Erteleme Türkiye adı altında başlatılan kampanya büyük ilgi görünce kampanyanın devam etmesine kadar verildi. Peşinat oranının yüzde 5 gibi düşük bir oranda olması buna etken. 180 aya varan vade imkanı ve 2 yıl ödemesiz dönemin olması da konut satışlarında çok etkili oldu. 1 ay gibi kısa bir sürede 10 milyar TL değerinde konut satışı yapan Emlak Konut GYO, bu sonuç üzerine başlatılan kampanyanın kalıcı olmasına karar verildi.

10 milyar TL ciro elde edildi

2 Haziran 2020 tarihinde başlatılan kampanya kapsamında 2 Temmuz 2020 tarihi itibarı ile geçen 1 aylık süre içerisinde yaklaşık 7 bin adet konut satışı gerçekleştirildi. Satışı yapılan yaklaşık 7 bin adet konut karşılığında ise 10 milyar TL ciro geliri elde edildi. Yoğun ilgi görmesi üzerine bu kampanya modelinin inşaat sektöründe yeni bir ödeme modeli olarak devam etmesi planlanıyor. Kampanya detayları daha da geliştirilerek özel sektör firmaları tarafından da kullanılabilir bir hale getirilmesi planlanmaktadır. Geliştirilecek olan bu kampanya ile hem inşaat sektörü rahatlayacak, hemde vatandaş daha rahat konut sahibi olabilecek.

Bazı projelerde satışlar tamamlandı

Emlak Konut GYO, 2 Haziran 2020 tarihinde başlattığı kampanyaya 26 proje dahil olmuştu. Daha sonra kampanyaya Ormanköy Çekmeköy, Emlak Konut Florya Evleri, Esenler Emlak Konutları ve Başakşehir Avrasya Konutları projeleri de dahil edildi. Satışların tüm hızıyla devam ettiği kampanya kapsamında Tual Adalar, Yeniköy Konakları, Göl Panaroma Evleri ve İdealist Cadde projelerinde satışlar tamamlandı. Merkez Ankara projesinde ise 1. etap satışları tamamlanmış olup projenin 2. etabı satışa sunuldu. Diğer projelerde ise bir çok daire tiplerinin satışının tamamlandığı diğer daire tiplerinin satışının da tüm hızıyla devam ettiği öğrenildi.

Yüzde 5 peşinatla daire sahibi olma fırsatı

Emlak Konut Hayallerini Erteleme Türkiye kampanyası kapsamında öncelikle satışa sunulan projenin liste fiyatı üzerinden yüzde 10 indirim yapılıyor. Daha sonra yüzde 5 peşinat ödeniyor. Peşinat ödedikten sonra 24 ay boyunca hiçbir ödeme yapılmıyor. 25. ayda ise yüzde 15 oranında bir ara ödeme yapılıyor. 25. ayda ayrıca projenin kalan yüzde 80 oranındaki kısım için çekilen konut kredisinin ödemelerine başlanıyor. Konut değeri 1 milyon TL’ye kadar olan kısım için yüzde 0.69 faiz oranı ve 180 aya varan vade ile ödeme imkanı sunuluyor.  İki yıl ödemesiz dönem kredi ödeme döneminden sayılıyor. Bu nedenle kredi ödemeleri kalan 156 ay üzerinde ödemeye başlanıyor.

Emlak Konut Hayallerini Erteleme Türkiye kampanyasına dahil olan projeler ise şunlar; Emlak Konut Florya Evleri, Semt Bahçekent, Gebze Emlak Konutları 3, Başkent Emlak Konutları, Benim Kentim Yalova, Başakşehir Avrasya Konutları, Bizim Mahalle, Yeniköy Konakları, Allsancak, Avangart İstanbul, Avrupark Hayat, Büyükyalı İstanbul, Cer İstanbul, Düşler Vadisi Riva, Ebruli Ispartakule, Evora Denizli, Evora İzmir, Göl Panoroma, İdealist Cadde, İstmarina, Karat 34, Koordinat Çayyolu, Köy Zekeriyaköy, Merkez Ankara, Nidapark İstinye, Nidapark Küçükyalı, Niğde Emlak Konutları, Ormanköy Çekmeköy, Temaşehir Konya, Tual Adalar, Tual Bahçekent ve Validebağ Konakları