Kategoriler
Emlak Haberleri Emlak Konut Haberleri

Emlak Konut Hayallerini Erteleme Türkiye kampanyasında faiz oranları değişti

Emlak Konut GYO öncülüğünde başlatılan ve toplam 32 konut projesinin dahil olduğu Emlak Konut Hayallerini Erteleme Türkiye kampanyasında şartlar değişti. Önce Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından Yeni Destek Kredi Paketi açıklandı. Paket içerisinde araç kredisinden konut kredisine kadar bir çok sektörde faiz indirimine gidileceği açıklandı. Daha sonra Emlak Konut GYO bünyesinde hayata geçirilen projeler ile ilgili düşük faizli 2 yıl ödemesiz konut kredisi kampanyası başlatılmıştı.

2 yıl ödemesiz dönem devam ediyor

Emlak Konut Hayallerini Erteleme Türkiye kampanyası ile ilgili faiz oranlarında güncellenme yapıldı. yapılan güncelleme sonucu faiz oranları yükselirken 2 yıl ödemesiz dönem şartları ise değişmeden devam ediyor. Kamu bankaları yaptıkları kampanya ile sıfır konutlarda yüzde 0.64 faiz oranı başlatmıştı. İkinci el konutlarda ise yüzde 0.74 faiz oranı ile kredi kullanma imkanı başlatmıştı. 06 ağustos 2020 tarihi itibarı ile bu kampanyada şartlar değişti faiz oranları yükseldi. Yeni konut kredisi faiz oranları için tıklayınız…

Bu gelişmelerin ardından Emlak Konut, Emlak Konut GYO güvencesi ile hayata geçirilen projeleri kapsayan bir kampanyaya imza attı.  Kampanya kapsamında 36 ay ile 180 ay arasında değişen vadeler ve çekilen kredi miktarına göre değişen oranlarda konut kredisi kullanma imkanı sunuldu. 1 milyon TL’ye kadar çekilen kredilerde yüzde 0.69 faiz oranı uygulanmıştı. 1 milyon TL ile 2 milyon TL arasında çekilecek kredilerde yüzde 0.74 faiz oranı uygulanmıştı. 2 milyon TL üzeri kredi çekilmesi durumunda ise yüzde 0.94 faiz oranı uygulanmıştı. Bu faiz oranları dışında 2 yıl ödemesiz konut kredisi kullanarak konut sahibi olma imkanı da sunulmuştu.

Kampanyada faiz oranları yükseldi

06 Ağustos 2020 tarihinde kamu bankaları konut kredisi faiz oranlarını arttırdı. 07 Ağustos 2020 tarihinde ise Emlak Konut tarafından yürütülen kampanya kapsamında uygulanan faiz oranları yükseltildi.

Yapılan yeni değişiklikle Emlak Konut kampanyası için uygulanan faiz oranları ise şu şekilde yeniden düzenlendi. 36 ay ile 180 ay arasında vade seçeneği aynı kaldı. 1 milyon TL’ye kadar olan kredi kullanımında faiz oranı yüzde 0.69’dan yüzde 0.89‘a yükseldi.  1 milyon TL ile 2 milyon TL arasında kredi kullanımında uygulanan faiz oranı yüzde 0.74’den yüzde 0.94‘e yükseldi. 2 milyon TL üzeri kredi kullanımında ise yüzde yüzde 0.94’den yüzde 0.99’a yükseldi. Kampanya şartlarında yer alan 24 ay ödemesiz dönem ise yine devam etmektedir.

Kampanyada ödeme planı nasıl? 

Emlak Konut Hayallerini Erteleme Türkiye kampanyası kapsamında öncelikle satışa sunulan projenin liste fiyatı üzerinden yüzde 10 indirim yapılıyor. Daha sonra yüzde 5 peşinat ödeniyor. Peşinat ödedikten sonra 24 ay boyunca hiçbir ödeme yapılmıyor. 25. ayda ise yüzde 15 oranında bir ara ödeme yapılıyor. 25. ayda ayrıca projenin kalan yüzde 80 oranındaki kısım için çekilen konut kredisinin ödemelerine başlanıyor.

Emlak Konut Hayallerini Erteleme Türkiye kampanyasına dahil olan projelerin 15 tanesi İstanbul Avrupa yakasında yer alıyor. Projelerin 7 tanesi İstanbul Anadolu Yakasında yer alıyor. Projelerin 3 tanesi Ankara, 2 tanesi İzmir, 1 tanesi Denizli, 1 tanesi Kocaeli, 1 tanesi Konya, 1 tanesi Niğde ve 1 tanesi de Yalova’da yer alıyor. İstanbul Avrupa Yakası’nda yer alan Göl Panorama Evleri projesinde ise satışlar tamamlanmış durumda.