Kategoriler
Emlak Haberleri Emlak Konut Haberleri

Emlak Konut konut piyasasını hareketlendirecek

Emlak Konut GYO, “Hayallerini Erteleme Türkiye” adlı kampanyaya imza atıyor. Kampanya kapsamında teslime hazır konutlar yüzde 10 indirim, yüzde 5 peşinat ile veriliyor. Pandemi sürecinde, ekonomiyi güçlendirmek amaçlı düzenlenen ve 26 proje için geçerli olacak kampanyadaki taksitli ödemeler ise üçüncü yıl başlıyor. 

Kuzu Grup Yönetim Kurulu Üyesi ve İcra Kurulu Başkanı Özen Kuzu, kampanyayla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Hükûmetin güçlü  Kuzu, bu kampanyanın, vatandaşın hükûmete olan güveninin devam edeceğini, bu güvenle beraber yatırımların devam edeceğini bildirdi. İcra Kurulu Başkanı Kuzu “Kamu bankalarının başlattığı konut kredisi faiz indirimi bu dönemde konut alıcısı için en uygun zamanlardan biri olduğunu gösteriyor.” sözlerini ekledi.

Önümüzdeki dönemde fiyatlar artacak

Önümüzdeki dönemde konut fiyatlarının artacağını öngördüklerini söyleyen Kuzu, yatırımcıları bu kampanyayı kaçırmaması gerektiği uyarısında bulundu. Sektörün çatı kuruluşlarının düzenlediği kampanyaları her zaman desteklediklerini belirten Kuzu Grup Yönetim Kurulu Üyesi Özen Kuzu, “Dünyada ve ülkemizde etkisini hissettiren ve hayatın olağan akışını durduran koronavirüs salgınında hükümetimizin duruşu tüm dünyaya örnek oldu.” dedi. 

Türkiye’deki sağlık sistemine daire altyapının güçlü olduğuna değinen Kuzu, ekonomiyi güçlendirmeye yönelik tedbirlerle birlikte bu süreci az hasarla atlatıldığını söyledi.

“Kampanya hareketlilik kazandıracak”

Yeni tip koronavirüs pandemisinin bütün sektörleri etkilediğini aktaran Özen Kuzu, Emlak Konut kampanyasının durgunluk gösteren gayrimenkul sektörüne hareketlilik katacağını dile getirdi. Kuzu, “Tüm piyasaları etkileyen koronavirüs salgını konut piyasasını da etkiledi. Bu dönemde satışlar durma noktasına geldi. Hükümetimiz aldığı kararlarla bu süreci çok iyi yönetse de emlak sektöründe oldukça durgun günler yaşandı. Pandemi döneminde sağlığımız için satış ofisleri kapandı, şantiyelerde çalışmalar neredeyse tamamen durduruldu. Konut piyasasında yaşanan bu durgunluğa Emlak Konut’un başlattığı kampanya hareketlilik kazandıracaktır.” ifadelerini kullandı.