Kategoriler
Proje Haberleri

Emlak Konut muhammen bedelle teklif aldı

Geçenlerde, İstanbul’daki beş arsasını satışa çıkaran Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, satış ihalesi gerçekleştirdi. İhalenin ilk turunda, listede yer alan en değerli arazi için muhammen bedel teklifiyle karşılık geldi.
İstanbul’un Beşiktaş ilçesine bağlı Balmumcu semtindeki Jandarma Dikimevi’nin de içinde bulunduğu 30 dönümlük arsaya tek teklif Astaş Gayrimenkul’den geldi. Firma, satış ilanında yer alan 472 milyon liralık muhammen bedeli teklif etti. Satış sürecinin ikinci kez gündeme gelmesi bekleniyor. Alınacak kararın Kamuoyu Aydınlatma Platformu’nda yayımlanması bekleniyor.
Jandarma Genel Komutanlığı ile TOKİ arasında imzalanan protokolle TOKİ’ye devredilen arazi, Barbaros Bulvarı’nda bulunan Jandarma Dikimevi’ni de içeriyor. İçinde atıl binaların da bulunduğu arsa için imar planı değişiklikleri yapıldı. Arazide 17 bin 500 metrekare konut alanı ve 12 bin 260 metrekare de donatı alanı planlanıyor. Mecidiye Mahallesi’ndeki toplam 29 bin 760 metrekarelik 16 parseldeki arsalar, İstanbul’un ünlü arazileri arasında.