Kategoriler
Proje Haberleri

Emlak Konut, Riva ve Florya protokollerini feshetti

Emlak Konut, Galatasaray ile imzaladığı Riva-Florya protokollerinin feshedildiğini Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) bildirdi.

Emlak Konut GYO Galatasaray ile yaptığı anlaşmayı feshetti. Alınan fesih kararı hem Riva hem de Florya arsaları için geçerli olacak.

GYO, yaptığı ödemeler ve masraflar yüzünden Galatasaray’dan toplam 350 milyon lira talep edecek.

Konuyla ilgili KAP’a açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

“Galatasaray Kulübü mülkiyetinde bulunan Beykoz İlçesi Riva Mahallesinde kain taşınmazlar ile Bakırköy İlçesi Şenlik Mahallesinde kain taşınmaz(Florya) üzerinde proje geliştirmek amacıyla Galatasaray ile Şirketimiz arasında 2016’da imzalanan protokoller fesih edilmiştir”

Toplam pay 832,5 milyon liraydı

İhalede 2018 yılında imzalar atılmıştı. İhalede arazinin satışından Emlak Konut yüzde 71.43 oranında, Galatasaray ise toplam yüzde 28.57 oranında pay alacaktı. Toplam pay ise 832.5 milyon lira seviyesinde olacaktı.

Toplam arsa alanı 63 bin 230 metrekare büyüklüğünde olan, toplam inşaat alanı ise 55 bin 98 metrekare büyüklüğünde olan arsanın 2018 yılında yapılan ihalesini Öz Er-Ka İnşaat kazanmıştı. Şirket, arsa satışı karlılığı satış toplam geliri olarak ise 2.2 milyar lira tutarında teklif vermişti.

Emlak Konut GYO, geçen günlerde Kamuyu Aydınlatma Platformu’na bir açıklama yaptı. KAP’a yapılan açıklamada, Galatasaray’la 2016 yılında imzalanan Riva ve Florya’daki arsa anlaşmalarının feshine başlandığı duyuruldu. Fesih sebebi olarak ise Galatasaray’ın şartları yerine getirmemesi gösterildi.