Kategoriler
Emlak Haberleri

Emlak sitelerinde kapora dolandırıcıları için önlem alın

Son günlerde emlak sitelerine profil oluşturarak evleri kendilerine ait gibi gösterenlerin sayısı artmıştır. Ev almak veya kiralamak isteyenler düşük ücretli kapora toplayan kapora dolandırıcıları artmış vaziyettedir. Lüks Konut uzmanı olan Sercan Göller bu konu hakkında kapora avcılarına karşı önlem uyarılarında bulunmuştur.

Emlak sitelerindeki dolandırıcılara dikkat edin

Emlak sitelerinde profil oluşturarak sahte tapu fotokopisi ve başka mülklerin fotoğraflarını kullanarak da satılık ve kiralık ilanları giren dolandırıcılar vardır. Bunlar hakkında Lüks konut uzmanı Sercan göllerden açıklama gelmiştir. Emlak sitelerindeki mülklerine sahibinden olarak satan ya da kiralayan kişilerle ilgili teyit amaçlı bir uygulama maalesef bulunmamaktadır. Dolandırıcılar ilanı girdiklerinde büyüklerin kendilerini aitmiş gibi gösterebilirler. İlan sitelerinde profil oluşturarak telefon numarası bilgisi bile vermeden de kapora toplamaktadırlar. Bu şekilde ilan sitelerinde oluşan dolandırıcılığa dikkat çekmiştir.

Kapora Dolandırıcıları Nedeniyle İlandaki Mülklere Dikkat Edin

Sizlerin dolandırıcıların kapora göndermemeniz halinde evi başkalarına kiralayacağını veya satacağına dair söylemlerde bulunurlar. Düşük ücretli talepler isteyen kişiler için bir açıklama gelmiştir. Emlak sitelerindeki acil ihtiyacım var son gün gibi başlıklar çok uygun fiyatlarla ilan verdikten sonra da çeşitli bahanelerle evin şu an için müsait olmadığı ve gösteremeyeceklerini söylemektedirler. Bu şekilde davranan kişilere dikkat etmeli ve mülkü görmeden kapora vermemelisiniz.

Kapora Dolandırıcıları İçin Nasıl Bir Önlem Alınmalı

Uzmanlık alanı İstanbul Bağdat Caddesi ve çevirisi olan Lüks konut uzmanı Sercan Göller bu konu hakkında detaylı bir açıklama sunmuştur. Emlak sitelerindeki kapora dolandırıcılarına karşı neler yapabileceğiniz hakkında konuşmuştur. Öncelikle düşük fiyatlı ve sahibinden iş ilanları şüpheli yaklaşılması gerektiğini belirtmiştir. Mülkü görmeden de kapora ya da satış bedelinin ödenmemesi gerektiğini belirtmiştir. Alacağınız mülkün bulunduğu bölgedeki araştırma yaparak da belediyeden tapu dairesinden muhtardan ve komşulardan da bilgi almanız önemlidir. En önemli olan nokta ise güvendiğiniz hakkında araştırma yaptığınız bir emlak danışmanı ile çalışmaktadır. Bu sizi oldukça güvenli bir alım gerçekleştirmenizi vesile olur.

Bu şekilde Emlak sitelerindeki kapora dolandırıcılarına dikkat etmemiz gerektiği ve yaptıkları dolandırıcılık hakkında detaylı bilgiler sunabiliriz.

Daha fazla güncel haberi için tıklayınız…

Exit mobile version