Kategoriler
Güncel Yaşam

Emlak ve Emlak Yönetimi mezunları atama bekliyor

Emlak ve Emlak Yönetimi bölümünden mezun olan 25 bin kişinin mağduriyet yaşadığı aktarıldı. Mezun sayısının 25 bin kişiyi bulduğu dönem itibariyle taşınmaz sektörüne hizmet sağlaması beklenen mezunların bölümde yığılmaya neden olduğu ortaya çıktı. Kamu kurumlarında da çalışma imkanına sahip olan yeni mağdurların son 3 Kpss sınavında atama görmemesi ise tepki çekiyor.

Emlak ve Emlak Yönetimi mezunlarının iş alanları

Emlak ve Emlak Yönetimi bölümünden mezun olan kişilerin, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, Milli Emlak Genel Müdürlüğü başta olmak üzere; defterdarlıklara bağlı mal müdürlüklerinde, milli emlak servislerinde çalışabilir olduğu biliniyor. Ayrıca Emlak ve İstimlak Müdürlükleri, İmar ve Şehircilik Müdürlükleri, Gecekondu ve Sosyal Konutlar Müdürlükleri, İçişleri Bakanlığı, İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı, İnşaat Emlak Teknik Hizmetler Şube Müdürlüğü, Milli Eğitim Bakanlığı, İnşaat ve Emlak Grup Başkanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, İdari ve Mali İşler Dairesi Başkanlığı, ÇSGB – Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı ve altındaki ilgili kurum ve kuruluşlarda çalışma imkanlarına sahiptir.

Tüm bunların yanı sıra mezunlar; İnşaat ve Emlak Daire Başkanlığı, Sağlık Bakanlığı, İnşaat ve Onarım Dairesi Başkanlığı, Arsa Tespit, İmar ve Altyapı takip birimi, Tarım ve Orman Bakanlığı, Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, İnşaat ve Emlak Hizmetleri Daire Başkanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı emlak ve istimlak servisleri, arazi toplulaştırma vb. birimler, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Genel Müdürlüğü, Tesisler Dairesi Başkanlığı, Emlak Şubesi Müdürlüğü, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Yükseköğretim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü, İnşaat Emlak Daire Başkanlığı, Üniversiteler, İdari ve Mali İşler Başkanlıkları ile Satın alma ve Kiralama Birimleri altında çalışabilir.

25 bin kişilik mağduriyet

Bölüm mezunlarının yukarıda bahsi geçen kamu kurum ve kuruluşlarının yanı sıra ilgili birimlerde de hizmet sağlama fırsatı bulunuyor. Fakat, bölümün devlet üzerinde geniş çalışma ağına sahip olması mağduriyetlerin çözüme kavuşması için yeterli olmadı. Artan mezun sayısıyla birlikte toplamda 25 bin kişinin kadroda yer bulamaması Emlak ve Emlak Yönetimi mezunlarını mağdur ediyor. Bu nedenle “3301” nitelikli kod ile bölümde yeniden kadro açılmasını talep eden mağdurlar, seslerini duyurmak için yeniden harekete geçti.

Güncel haberlere göz atmak için tıklayınız.