Kategoriler
Emlak Haberleri

Emlak Vergi Borcu Yapılandırma nasıl yapılır?

Son alınan haberlere göre emlak Vergi Borcu Yapılandırma geldiği söylenmektedir. Vergi borçları ile ilgili yapılandırma teklifi mecliste tartışmaya başlanmıştır. Ele alınacak vergi borçlarının içerisinde emlak vergi borcu da yer aldığı söylenmektedir.

Vergi Yapılandırması ile İlgili Son Gelişme

Kamuoyunda olan vergi borçlarının yapılandırılması ile ilgili teklif Meclis’te ele alınmakta ve tartışmalar sürmektedir. Sabahta yer alan habere göre de bu konu şu şekilde açıklanmaktadır, içerisine emlak vergisinde yer olduğu yapılandırmaların yazı çıktıktan sonra da yapılandırma başvurusu için 31 Mayıs’a kadar başvurular sürdürecektir. Bu borcun yapılandırılan vatandaşlar ise ilk taksitlerinde Eylül ayında ödemeye başlayacağı söylenmiştir. Aynı zamanda dahilinde 30 Nisan 2021 tarihinde önce kesinleşen borçlar yapılandırılacak belirtilmiştir. Mecliste tartışılan bu konu detaylı bir şekilde ele alınmaktadır. Kişilerin şartlar doğrultusunda bu ödemeye başlayacağı bildirilmektedir. Aynı zamanda bu ödeme çeşidi kişilein başvuularına göre belirlenerek oluşacaktır. Başvuru yapacak kişiler için belirli koşullar öne sürülecektir.

Vergi Borcu Yapılandırma ile İlgili Detaylar Nelerdir?

Vergi Borcu Yapılandırma ardından ilk taksitlerinin ödenme ayı Eylül olarak belirlenmiştir. İlk 2 taksit ödemesi yapıldıktan sonra ise 1 yıl içerisinde iki ay atlama hakkı kişiye tanınacaktır ve yapılandırma bu şekilde bozulmayacaktır. Aynı zamanda süresinde ödenmeyen taksitlerin ise son taksit ile ayda gecikme zammı uygulanacağı söylenmiştir. Aksi durumlarda ise yapılandırma ihlali edilmiş sayılacağı belirtilmiştir. Aynı zamanda yapılandırma öncesi borç tekrar devreye girecektir. Bu teklif Meclis’te konuşulmakta ve bir karara varılmayı beklemektedir. Eylül ayında ilk taksitini vereceğiniz bu vergi borcu yapılandırması hakkında sabah haberleri konuyla ilgili detaylı bilgiler vermiştir.

Vergi Borcu Yapılandırma Başvuruların Tekrarlanması

Geçmiş zamanlarda bu yapılanları mallardan faydalananlar ancak taksit ödemelerini yapmayanlar kişiler ise borcunun yüzde onunu peşin ödeme kaydı ile bu başvuru sürecini girebilmektedir. Başvuru sürecinde katılım için bu kişilerin bu şarta uyması gerekmektedir. Şartlara uyduğu taktirde tekrar başvuru şansı kazanmış olacaktır.

Emlak vergi borcunun yapılandırma süreci bu şekilde açıklanmaktadır. Mecliste tartışılan bu konunun yakın bir zamanda netliğe kavuşacağı da söylenebilir.

Daha fazla güncel haber için tıklayınız…