Kategoriler
Emlak Haberleri Gündem

Emlakçılar müsilaj endişesi olduğunu belirtti

Yalova Emlak komisyonculuğu Derneği Başkanı olan Hayrettin Yılmaz bu konu hakkında bir açıklama gerçekleştirilmiştir. Piyasadaki hareketlenmenin olduğunu ancak eğer bu müsilaj devam ederse tamamıyla sıkıntıya düşeceklerini söylemiştir. Tatil bölgelerindeki bu salyalarını devam etmesi durumunda kimsenin emlak kiralamayacağını belirtmiştir. Bu şekilde genel olarak emlakçılar müsilaj endişesi olduğunu söylemiştir. Yalova’nın en güzel plajlarından biri olan Hersek’te müsilaj rüzgarın etkisiyle deniz açıklarına kadar ilerlemiş durumdadır. Şu anda Yalova’da beyaz tabaka ile bulunduğu tek yer Altınova tersaneleri ile Topçular İskelesi arasında bölge olduğu bilinmektedir. Ancak daha da ilerlemesi durumunda emlak olarak sıkıntıya düşeceklerini duymuşlardır.

Müsilajın tehlikesi rüzgarın dağılması ile devam ediyor

Yalova merkezindeki müsilaj Akdeniz üzerindeki küçük parçalara ayrılmıştır. Bir hafta önce boş olan parklar sıcak havanın da etkisiyle ağzına kadar dolmuş vaziyettedir. Çocukları ile sahile gelen vatandaşlardan olan Elif Yılmaz 2 hafta önce parkın boş olduğunu belirtmiştir. Hemen yanındaki liman ve sahil müsilaj ile kaplanmış vaziyettedir. Rüzgar dağılınca da çocuklar dışarı çıktı ifadelerini kullanmıştır. Yalova merkezinde sonra yolu kış aylarındaki 13 bin, yaz aylarında nüfusu 250 binin üzerine çıkan Çınarcık’a çevrilmiştir. Yaklaşık 1 hafta önce Çınarcık sahil başta olmak üzere müsilaj ile kaplanmıştır. Ancak şu anda mesajını denizin altına inmesi ve rüzgar ve denizin açıklarına ilerlemesi insanların denize rahatça girmesine sebep olur. Sahilde yer yer müsilaj kalıntıları vardır. Çınarcık’taki en büyük mağduriyeti yine çevredeki esnafın çektiği de söylenebilir.

Emlakçılar müsilaj endişesi emlak kira alımı düşecek mi?

Yalova Emlak komisyoncuları Derneği başkanı olan Hayrettin Yılmaz bu konu hakkında detaylı bir açıklama gerçekleştirilmiştir. Piyasada bir hareketlenme olduğunu eğer müsilaj devam ettiği durumlarda sıkıntıya düşeceklerini belirtmiştir. Tatil bölgelerinde salyalarını devam etmesi durumunda da kimse emlak kiralama yapmayacağını söyleyerek bu konu hakkında endişelerini dile getirdi. Pandemi nedeniyle turizmin duraklaması müsilajın etkisiyle daha da kötü bir hale gelecektir. Bu nedenle önlem olmazsa genel olarak Marmara bitmiş vaziyette olur.

Çınarcık’tan sonra Yalova’nın deniz kıyılarında bulunan müsilaj tehlikesi devam etmektedir. Ancak rüzgarın dağılması sonucunda denizin dibine inen veya ilerleyen müsilaj insanların denize girmesine neden olur. Bunun hakkında daha detaylı bilgiyi güncel olarak alabilirsiniz.

Daha fazla güncel haberi için tıklayınız…