Kategoriler
Ekonomi Emlak Haberleri

Emre Erşahin: Cazip fırsatlar sunuyoruz

Kamu bankalarının konut kredisi faiz oranını yüzde 1 seviyesinin altına çekmesi, emlak sektöründe beklenen hareketlenmeyi yarattı. Önceki dönemler konut satın almak için bekleyen vatandaşlar, faiz oranlarının yüzde 0,99 ve altına düşmesiyle beraber kredilere yöneldi.

Bu durum ağustos ve eylül aylarında gayrimenkul piyasasını hareketlendirdi. Konut kredilerinin faiz oranının düşürülmesinin sonuçlarını değerlendiren Tapu.com sitesinin kurucu ortağı Emre Erşahin satışta rekor kırdıklarını aktardı.

Satışta uygun fiyatlar sunduklarını ifade eden Erşahin, “Gayrimenkul fiyatının şeffaf ve rekabetçi bir ortamda, alıcıların teklifleriyle belirlenmesini sağlıyoruz, şeffaf bir piyasada bilinçli alıcıların vereceği tekliflerle bir gayrimenkulün piyasa değerini bulabileceği düşüncesi üzerine kurduğumuz sistemde her gün işlem sayımızı artırıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Tapulara ilgi her gün artıyor

Düşen faiz oranlarının potansiyel konut alacak vatandaşları harekete geçirdiğini söyleyen Tapu.com‘un kurucu ortağı Emre Erşahin, Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) raporlarından örnekler verdi.

Ayrıca, Erşahin, vatandaşın ilgisinin krediye uygun tapulara her gün arttığını öne sürdü. Emre Erşahin, “Eylül ayı TÜİK konut satış rakamları da bu hareketlenmeye işaret ediyor. TÜİK verilerine göre, ülke genelinde konut satışları eylül ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 15,4 oranında artarak yaklaşık 147 bin seviyesine ulaştı. Bu artışın sebebi krediyle yapılan satışlar. Portföyümüzdeki krediye uygun tapulara ilginin her geçen gün artış gösterdiğini gözlemliyoruz.” dedi.

Emre Erşahin: Aylık satış hacmi rekoru kırdık

Konut sektöründeki hareketlenmenin ertelenmiş talepten kaynaklandığını söyleyen Emre Erşahin, müşterilere uygun fiyatlar sunduklarını soyledi. Erşahin, “Tapu.com olarak ikinci elde ihtiyaç sahiplerine cazip fırsatlar sunuyoruz. Faizlerin inmesiyle aylık satış hacmi rekorlarımızı kırdık.” ifadelerini kullandı.

20 bin liradan başlayan tapu fiyatları

Tapu.com İnternet adresindeki tapu fiyatlarının 20 bin lira ile 475 bin lira arasında olduğunu söyleyen kurucu ortağı Emre Erşahin, “Portföyümüzde ekspertiz değerinin altında tarla, konut ve ticari her türlü gayrimenkul var. Bu tapular ekspertiz değerinin altında olduğu için mevcut kredi faiz oranlarıyla avantajlı bir şekilde alırken kazanılabilir.” diye konuştu.