Kategoriler
Ekonomi Gündem

En fazla değer kaybeden birim Türk lirası oldu… 27 Ekim döviz kurları

Küresel salgına ilişkin yeni vaka sayılarının oldukça yüksek seviyelere ulaşması ve ABD’de çıkması beklenen teşvik paketine ilişkin anlaşmazlıklar, küresel piyasalardaki risk iştahını zayıflatırken bu unsurlara jeopolitik riskler de eklendi.

TCMB’nin faiz kararında değişiklik kararının alınmamasıyla birlikte, gelişmekte olan ülkelerin para birimlerinde baskı seyrederken Türk lirası, bu ülkelerin arasından negatif yönde ayrışıyor.

En fazla değer kaybeden TL oldu

Ziraat Yatırım bugünkü bülteninde, Jeopolitik risklerden dolayı, Türk lirası daha fazla baskı altında bulunduğuna işaret etti.

Alan Yatırım, bugünkü bülteninde, “Dolar diğer bütün gelişen piyasa ülkesi para birimlerine karşı güç kazanırken, Türk Lirası gelişen piyasalar arasında en fazla değer kaybeden para birimi oldu.” ifadelerini kullandı.

Dolar ve avro kurlarında yükseliş hareketi

Analistler, lira karşısındaki ABD dolarında yükselişin sürdüğünü kaydetti. Alan Yatırım, euro kurunda da teknik açıdan, orta ve kısa vadeli yükseliş trendlerinin bulunduğunu dile getirdi.

Ziraat Yatırım, bugünkü bülteninde, dolar/TL‘deki direncin, teknik açıdan, 8 lira 15 kuruşta bulunduğunu belirtti. Ziraat tarafından yayımlanan FX Bülten’in bugünkü sayısında, USDTRY paritesindeki desteğin 8 lira 2 kuruş seviyesinde konumlandığı belirtildi.

Döviz kurları ne kadar?

Lira karşısındaki Amerikan doları, saat 14.28’den itibaren önceki kapanışının yüzde 0,84 üstünde. Avro ve İngiliz sterlini ise yüzde 0,94 artıda. Gün içerisinde 8 lira 7 kuruş ile 8 lira 16 kuruş bandında işlem gören ABD doları, 8 lira 15 kuruş satış fiyatında bulunuyor.

Serbest piyasanın bugünkü işlemlerinde en düşük 9 lira 54 kuruş; en yüksek 9 lira 64 kuruşu gören euro kuru, 9 lira 64 kuruşta bulunuyor. Ayrıca, 10 lira 52 kuruş ile 10 lira 63 kuruş arasında hareket eden sterlin, 10 lira 63 kuruşta yer alıyor.

Piyasanın gündeminde neler var?

“Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın, Citigroup’un yatırımcı toplantısında gerçekleştireceği konuşma günün öne çıkan gelişmesi.” açıklamasında bulunan Ziraat Yatırım, Türkiye saatiyle 15.30’da ABD’de  eylül ayına ilişkin dayanıklı tüketim malları siparişleri verisinin açıklanacağını belirtti.

Ziraat, ayrıca, Türkiye saatiyle 17.00’de açıklanması beklenen ekim ayına ilişkin Conference Board tüketici güveni endeksi ve ekim ayına ilişkin Richmond Fed imalat sanayi endeksi verisinin piyasaların gündeminde olduğunu kaydetti.