Kategoriler
Gündem

Engelli vatandaşa 65 bin TL destek

Engelli vatandaşlarımızdan kendi işini kurmak isteyen ve bu alanda fikirleri olanlar için İŞKUR tarafından önemli bir proje hazırlandı. Projeden faydalanacak kişilere sunulacak maddi yardımlar hibe olarak verilecek. Yani geri ödeme istenmeyecek.

Kimler projeden faydalanabilir?

Projeden faydalanabilmek için bedensel, zihinsel, ruhsal, sosyal ve duygusal yeteneklerin kaybedilmesi nedeniyle ortaya çıkan engellilik halinin en az %40 oranında iş kaybına neden olmuş olması şartı aranacaktır. Bu durumun engellilere verilecek sağlık kurulu raporları ile belgelendirilmesi de konulan şartlardan birisidir.

Başvurular ne zaman yapılacak? 

Engelliler için hazırlanan hibe destek programına başvurular 16 Nisan 2021 tarihine kadar yapılabilir.

IFASTURK projeden faydalanacak engellilere destek verecek

IFASTURK Eğitim, Ar-Ge ve Destek Danışmanlığı A.Ş. Kurucusu Metin Şenel proje ile ilgili açıklamalarda bulundu. Metin Şenel açıklamasında engellilerin kendi işlerini kurarak geçimlerini sağlaması ve istihdama katkı sunmalarının öneminin altını çizdi.

Engellilerin hibe destek programından faydalanmaları için gerekli şartları yerine getirmelerinden başlayarak iş kurma sürecine kadar her türlü desteği vereceklerini de belirtti. Kendi projelerini hayata geçirebilmeleri için engelli vatandaşları doğru şekilde yönlendirerek ülke ekonomisine katkı sunmak istediklerini de sözlerine ekledi.

65 bin TL’lik hibe desteği hangi kalemlerden oluşuyor?

Toplamda 65 bin TL olarak engellilere verilecek hibe destek kredisinin ayrıntılı dökümü şu şekildedir:

  • İş yerinin kurulması için yapılacak onay, izin, belge temini, ryhsat, sigorta gibi işlemler için 5 bin TL ye kadar destek verilecek. Bunun için talep de gerekecek.
  • Sözleşmenin yapılmasından itibaren geçecek 12 aylık sürede işletmenin giderleri için %60′ geçmemek kaydıyla 15 bin liraya kadar destek verilecek.
  • İşletmenin temel faaliyet alanı ile ilgili makine, teçhizat, donanım ve yalım gibi giderler için 45 bin TL verilecek.
Exit mobile version