Kategoriler
Toki Haberleri

Engellilere uygun taksitler üzerinden ev sahibi olma fırsatı

Engellilere uygun fiyatlardan konut edindirmeye devam eden Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), yeni kampanyasını duyurdu. Yaptığı duyuru üzerinden aylık 691 TL’den taksitli ev sahibi olma imkanları engelli vatandaşları bekliyor.

Engellilere 691 TL’den ev sahibi olma fırsatı

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından alt ve orta gelirli ailelerin ev sahibi olma hayallerine destekler devam ediyor. Bu süreçte engelli vatandaşların yanında olmaya kararlı olan TOKİ, yaptığı duyuruda 691 TL üzerinden konut alma fırsatını getirdi. Ucuz ödeme yöntemi sayesinde belirli illerin ilçeleri üzerinden kira öder gibi ev almak için belirli şartlar sunuldu.

Projede bildirilen şartlar nelerdir?

Vatandaşların projeden ev sahibi olabilmesi için ilk başta;

T.C. vatandaşı olması,

Projenin bulunduğu il/ilçe sınırları içerisinde 1 yıldan az olmamak kaydıyla ikamet ediyor olması veya projenin bulunduğu il nüfusunda bir kaydı bulunması gerekmektedir. Bu şartta; Şehit Aileleri, Harp, Vazife Malulleri, Dul ve Yetim kategorisinde başvuruda bulunacak kesim için en az 3 yıldır ikamet ediyor şartı arandığı gibi, bunun yerine il nüfusuna kayıtlı olması da yeterlidir.

Toplu Konut İdaresi üzerinden daha önce herhangi bir konut satın almamış ve Toplu Konut İdaresinden kredi kullanımına dair bir geçmişi bulunmamış olması gerekiyor. (Şehit Aileleri, Harp, Vazife Malulleri, Dul ve Yetim kategorisi hariç)

Alıcı kişinin kendisine, eşine ve/veya velayeti altında bulunan çocuklarının üzerine tapuda kayıtlı kat irtifaklı/kat mülkiyetli bağımsız bir bölümünün veya müstakil bir konutunun (tarla, bağ, bahçe, köy evi ve işyeri harici) olmaması şarttır. (Şehit Aileleri, Harp, Vazife Malulleri, Dul ve Yetim kategorisi hariç)

Başvuruda bulunan kişinin başvuru tarihi itibariyle 25 yaşını doldurması şartı aranır. (Eşi vefat etmiş olan çocuklu dul kadınlarda yaş şartına bakılmaz.)

Hane geliri üzerinden aylık gelir tablosu, en fazla net olarak 5.500 TL olmak zorundadır. Başvuru yapan kişinin, eşinin ya da velayeti altında bulunmakta olan çocuklarının gıda, yol vs. her türlü alınan yardımlar hane halkına toplam rakam olarak eklenir. Belirlenen sınır geçtiğinde hak kaybedilir. (Aylık gelir şartı İstanbul’da net olarak 6.000 TL olarak bildirildi.)

Hane halkından yalnızca bir kişi başvuruda bulunabilir. Aynı hane halkı adına yapılan diğer başvurular kabul edilmez.

Başvuru sürecinde özel şartlar nelerdir?

  1. Kategoride “Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimler”
  2. Kategoride “En az %40 Engelli Vatandaşlar”
  3. Kategoride “Emekli Vatandaşlar”
  4. Kategoride “Diğer Alıcı Adayları”

Kategorilere ayrılan özel şartlar üzerinden ilk hak belirlenmektedir. Kura çekilişleri yine yukarıda belirtilen sıralamaya uygun bir şekilde yürütülür.

TOKİ’nin şu an devam ettirdiği engelli projelerine göz atmak için tıklayınız.