Kategoriler
Emlak Haberleri

Engin Gayrimenkul ödemeleri faizsiz erteliyor

Ülkemiz sınırları içerisinde günden güne şiddetlenen koronavirüs salgını, işlerin durması üzerine kurum ve kuruluşlar birçok personelle yollarını ayırdı. Bu süreç içerisinde emlak ve turizm sektörü durgunlaşmış ve istihdam oranında yaşanan düşüşler görülünce iflas bayrakları görülmeye başlandı. Engin Gayrimenkul yaşanan küresel sıkıntı karşısında müşterileri ve bünyesi altında çalışan işçileri için sevindirici haberi duyurdu. 

Engin Gayrimenkul ödemeleri faizsiz alacak

İstanbul, Çanakkale ve Aydın illerinde bulunan ofislerine yurt dışında Almanya ve Avusturya ülkelerine eklenen ofisleriyle Engin Gayrimenkul; Türkiye’nin sektöründe başlıca isimleri arasında olmaya devam ediyor.

Koronavirüs salgın hastalığı ülke genelinde ve Avrupa ülkelerinde hasta vaka sayısını her geçen gün arttırıyor. Çoğu ülkelerin önlemleri geç alması sonucunda dünyanın dört bir yanına dağılan salgın hastalık; ekonomide önce durgunluğa yol açtı daha sonra hızla aşağıya düşürdü.

İşsizlik oranları hız kazanırken, son dönemlerde önemli sektörlerde yaşanan iş durdurma kararları işvereni ve işçileri mağdur etti. Bu süreç içerisinde Engin Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Üzeyir Engin konuya dair aldıkları kararları açıkladı.

Yaptığı konuşmada toplum sağlığının önem kazandığı günlerde, zor dönemden geçen ülkemiz vatandaşlarına ev sahibi olma hayali kuranlara ödemelerdeki erteleme kararı üzerinden yardım edeceklerini bildirdi. Alacaklarını faizsiz olarak alma kararı sonrası önümüzdeki haziran ve temmuz ayına ertelediklerinin sevinçli haberini paylaştı.

Üzeyir Engin, sözlerine Türkiye’nin salgın hastalık kapsamında iyi bir mücadele verdiğine tanık olduğunu söyleyerek devam etti. Dünya geneline bakıldığı zaman Türkiye’nin iyi bir konumda olduğunu ve tedbirlerin en iyi şekilde alındığını ifadelerine kattı. 

Faizsiz olarak senetlerin 2 ay süreyle ertelendiğini ve satışların yüzde 25 ila 30 arasındaki oranı peşin yaptıklarını, kalanı için taksit uygulamasına geçtiklerini söyleyen Engin; ödemelerdeki taksit süreçlerinde sokağa çıkma yasağına uyum sağlayan vatandaşların izole bir şekilde kalması adına istediklerini belirtti.

Özellikle 60 yaş ve üstüne getirilen sokağa çıkma yasağını göz önüne alarak verdikleri kararda ödemeleri 2 ay süre boyunca erteleyeceklerini duyurdu. Nisan ayı içerisinde ve önümüzdeki mayıs ayında yapılacak ödemelerde vatandaşların sıkıntı yaşamaması adına yeni düzenlemeye gidilerek ödemelerin önümüzdeki haziran ve temmuz ayı içerisine aktarıldığını ve endişeye mahal olmadığının üstünü çizdi.

Süreç boyunca hiçbir işçi işsiz kalmayacak

Engin Gayrimenkul altında çalışan 110 personelin hiçbir şekilde işsiz kalmayacağını temin eden Yönetim Kurulu Başkanı Engin, açıklamalarıyla çalışanlarının ve müşterilerinin yüreğine su serpti. Zor bir dönemden geçtiğimizi hatırlatan başkan tüm bunlara rağmen diğer kuruluşlar gibi işçi çıkarımına gidilmeyeceğinin müjdesini verdi. Ayrıca diğer kamu kurum ve özel sektörlerin yaptığı gibi borç ertelemelerinde faiz uygulamasına gidilmeyecek.