Kategoriler
Gündem

Erdal Bahçıvan: Sanayi tesislere depreme hazır değil

“Bunu hasıraltı etmeme noktasında kendi adıma son derece kararlıyım; çünkü bunu bir vebal olarak görüyorum.” ifadelerini kullanan İSO Başkanı Erdal Bahçıvan, deprem konusunu sürekli gündemlerinde tutacaklarını belirtti.

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Başkanı Erdal Bahçıvan, depreme hiçbir alanda hazır olunmadığını belirterek bunların arasında sanayi sektörünün de olduğunu söyledi.

AA’nın haberine göre, “Depremle ilgili öz eleştirimizi yapmak, yapabileceklerimizi öne çıkarmak adına İSO olarak, sorumluluğu güçlü bir şekilde almaya kararlıyız.” diyen Bahçıvan, şehirdeki tüm sanayi firmalarının kontrolden geçmesi gerektiğini belirterek bu kontrolün şeffaf bir şekilde gerçekleştirilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Dönüşüm çok hızlı gerçekleştirilmeli

İstanbul’daki sanayi firmalarının hepsinin şeffaf bir şekilde kontrolden geçmesi gerektiğini kaydeden Erdal Bahçıvan, deprem koşullarına uygun olmayan yapıların çok hızlı bir şekilde dönüştürülmesi gerektiğini söyledi. İSO Başkanı sözlerini,Her sektörün kendi öz eleştirisini en sağlıklı şekilde yapması gerek. Bu konuda artık üç maymunu oynama dönemimiz bitti.” şeklinde sürdürdü.

İstanbul’da deprem tehlikesinin herkesin kabullenmesi gerektiğini söyleyen İSO Başkanı Erdal Bahçıvan, beklenen depremle karşılaşılması durumunda depremin zararı Türkiye’nin uzun yıllarını alacağını kaydetti.

Erdal Bahçıvan: Hiçbirimiz hazır değiliz

Bahçıvan, “Bugün Türkiye’yi bekleyen herhalde en büyük risk, Allah korusun, İstanbul’da olacak güçlü bir deprem… Eğer o düşünülen ve endişelenilen boyutta bir depremle karşı karşıya kalırsak bu ülkenin 3-5 senesini değil, çok senesini ciddi anlamda riske atar. Bu konuda hiçbirimiz hazır değiliz. Bireyler olarak hepimizin bu konuda eksiğinin çok fazla olduğunu düşünüyorum. Sanayi de bunlardan bir tanesi. Depremle ilgili öz eleştirimizi yapmak, yapabileceklerimizi öne çıkarmak adına İSO olarak, sorumluluğu güçlü bir şekilde almaya kararlıyız.” ifadelerini kullandı.

“Yönetim kurulunda bu konuyu biz ciddi anlamda tartışıyoruz.” ifadelerini kullanan Erdal Bahçıvan sözlerini, “İstanbul’daki tüm sanayi firmalarının hakikaten samimi ve sağlıklı bir check-up’ının yapılması gerek. Bu check-up neticesinde, uygun olmayan firmaların da çok hızlı bir şekilde dönüşümlerinin yapılması lazım. Kabul edelim ki, sanayi tesislerimizin İstanbul içerisinde önemli bir bölümü eski binalar ve çok katlı binalar. Her sektörün kendi öz eleştirisini en sağlıklı şekilde yapması gerek. Bu konuda artık üç maymunu oynama dönemimiz bence bitti.” şeklinde sürdürdü.

Artık açık açık konuşulmalı

İstanbul’daki deprem tehlikesinin artık açık açık konuşulması ifade eden Bahçıvan, deprem tehlikesinin sürekli gündemde tutulmasının gerekliliğini ifade etti.

“20 sene sonra gelsin, 15 sene sonra gelsin ama yani bu gelmeyecek rahatlığında, umursamazlığında olma lüksümüz yok.” şeklinde konuşan Erdal Bahçıvan, İstanbul sanayisinin depreme hazırlıklı olması için yöntem belirleyeceklerini söyledi.

“Burada herkesin, masadaki ortakların bir şekilde el ele verip çözüm bulması gerek.” diyen İSO Başkanı, deprem konusunu sürekli gündemlerine tutacaklarını bildirdi.