Kategoriler
Emlak Haberleri

Ergüven: Yabancıya taşınmaz satımı artacak

Artan büyüme rakamları, yabancıya yönelik gayrimenkul satımını artıracak. Önümüzdeki yıl içindeki gayrimenkul satışının en az yüzde 25 artarak 50 bini bulacak. Görünmesi beklenen olumlu gelişmenin bu yıl görmeye başladıklarını dile getiren Fatih Ergüven, 2021’deki yabancıya taşınmaz satımının en az yüzde 25 artacağını kaydetti.

Yabancıya satışta yasal düzenlemeler, döviz kurları bu satışı olumlu yönden etkileyen faktörler arasında.

Yılın üçüncü çeyreğindeki GSYH zincirlenmiş hacim endeksi ilk tahmini, pandemiye rağmen, bir yılda yüzde 6,7 artarken Inhouse Global Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Ergüven, “Diğer ülkelerdeki ekonomik daralmalara, pandemi dönemine göre ülkemizdeki büyüme, yurtdışından gayrimenkul alıcılarını pozitif etkiliyor.” dedi.

TÜİK, dün, “Dönemsel Gayrisafi Yurt İçi Hasıla, III. Çeyrek: Temmuz – Eylül, 2020” raporunu yayımladı.

Tedbirler isabetli

Türkiye’deki ekonomik daralmanın ABD’nin yanı sıra Avrupa ülkelerinden daha az oranda gerçekleştiğini ifade eden Ergüven, ““Alınan tedbirler ekonomik açıdan diğer ülkelere baktığımızda çok isabetli oldu.” ifadesini kullandı.

Ekonomideki rakamların yatırımcıları çektiğini dile getiren Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Ergüven “2021 yılında beklediğimiz pozitif etkiyi şimdiden görmeye başladık. 2021 yılının ilk çeyreğinde pandeminin etkisinin azalacağını düşünerek ilk çeyrekten sonra çok hızlı bir artış bekliyoruz. Bu yıl uçuşların açık olmamasına rağmen geçtiğimiz yılın satış rakamını yakaladığımızı da göz önünde bulundurursak, 2021 yılında en az yüzde 25’lik bir artışla 50 bin adet gayrimenkul satışı bekliyoruz.” diye konuştu.

Türkiye’deki yabancı sayısı arttı

Ergüven, yasal düzenlemelerin de yabancıya satışı kolaylaştırdığı, yabancıların kira geliri elde etmek için konut satın alan yabancıların son 2 yıldır “yoğunluklu olarak pandemi döneminde kalıcı ikamet için gayrimenkul aldıklarını belirtmek yanlış olmaz.” ifadelerini kullandı.

Inhouse Global Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Ergüven,  “Yabancıların ticari gayrimenkul arayışları da dikkat çekiyor. Türkiye’de yeni yatırımların devamı ve istihdama katkısı da umut veriyor” diye konuştu.