Kategoriler
Emlak Haberleri

Erzurum Büyükşehir Belediyesi konut ve dükkan teslimlerini gerçekleştirdi

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Yakutiye ilçesi Kavak Mahallesi’nde konut ve dükkanları hak sahiplerine teslim etti. 20 Ekim tarihinde belediyenin yapımını üstlendiği taşınmazlar için tören düzenleyen yetkililer, tören boyunca önemli isimleri bölgede ağırladı.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nden dikkat çeken tören 

Belediyenin yapımında rol oynadığı konut ve dükkanların teslimi için tören düzenlendi. Törende öne çıkan isim Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen oldu. Sekmen burada yapmış olduğu konuşmasında, vatandaşa gösterilen hizmetin bir vefa örneği teşkil ettiğinden bahsederek; projeleri cesaret, gayret ve emek işi olarak ele aldı.

Bölge halkına sağlanan hizmetlerin emeği, aşkı ve gayreti tek bir potada birleştirdiğini söyleyen Sekmen, başta Türkiye Cumhuriyeti’nin lideri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı örnek göstermiştir. Erdoğan’ın çalışkanlığı ve gayretini halka sunan Sekmen, heyecanın ve dik duruşun liderlik nezdinde devam ettirildiğini söylüyor. Genç kitlelere örnek olarak gösterilen cumhurbaşkanının kitlesel etkisi her geçen gün artmaya devam etmektedir. Erzurum’da rol model oynayan Erdoğan’ın çalışmalardaki prensibinin daima öne çıkarılacağı projelerde, önemli başarılara imza atılacaktır.

“Bölgedeki deprem endişesi sürüyordu”

Tören sırasında Mehmet Sekmen geçtiği bölgelerin risk alanı taşıdığından söz ediyor. Yürürken endişeye kapıldığı çokça zamanların olduğuna değinen belediye başkanı, küçük bir depremin bile binaları yıkacağı konusunda panik yaşadığını söyledi. Ancak bu durumun yakın zamanda Erzurum Belediyesi tarafından değiştirildiği ve depreme dayanıklı sağlıklı binaların bölge halkına kazandırıldığı bildirilmiştir. “Hamdolsun bugün o binalar gitmiş…” diyen Sekmen, 6 blokluk konut projesinin sağlıklı yaşam alanları oluşturduğundan bahsetti. Yapımda emeği geçenlere teşekkürlerini ileten başkan, törenin 15 dükkan ile 264 konutun teslim sürecini üstlendiğini söylüyor. Konutların hemen yanı başında bir cami yükselterek halkın iman ihtiyaçlarına yanıt veren belediye, caminin hemen yanına 7 dönümlük bir park alanı kazandıracak.

“İstihdam hedefinde 100 kişi var”

Sekmen yapmış olduğu açıklamalarda, vatandaşlara konut altlarındaki iş yerlerini devredeceklerini söyledi. Burada en az 100 kişinin istihdamında payı bulunacak olan Erzurum Büyükşehir Belediyesi, yürütmüş olduğu projelerden memnuniyet duyuyor. Vali Yardımcısı Hamdullah Suphi Özgödek’in de konutlarda emeği geçtiğini söyleyen Sekmen, teşekkür sınırlarını konuşma esnasında genişletti.

Gün içinde hak sahiplerine anahtar tesliminde bulunan protokol üyeleri, törende birçok vatandaşa eşlik etmiştir. Önemli isimlerin bir araya geldiği 20 Ekim günü, AK Parti İl Başkanı Mehmet Emin Öz, ilçe belediye başkanları ve partililer kitlenin odak noktasını oluşturdu.