Kategoriler
Ekonomi Gündem

Esenler Otogarı’nın yeni işletmecisi belli oldu

Esenler Otogarı‘nın ihalesini İstanbul Büyükşehir Belediyesinin (İBB) iştiraki olan Boğaziçi Yönetim aldı. İBB tarafından yıllık 26 milyon 820 milyon liralık muhammen bedel üzerinden açılan ihaleyi, Şirket, yıllık 27 milyon lira muhammen bedel ödemek üzere üstlendi. Boğaziçi AŞ Genel Müdürü Ethem Pişkin yazıhane sahipleriyle yeni bir kontratların yapılacağını aktardı. Büyük İstanbul Otogarı, Galip Öztürk’ün sahibi olduğu Metro Turizm tarafından işletiliyordu.

İBB İhale Komisyonu, Belediyenin Genel Sekreteri Yavuz Erkut başkanlığında toplandı. İstanbul 15 Temmuz Demokrasi Otogarı‘nın yeni işletmecisinin belirlendiği toplantıda Boğaziçi Yönetim ile Platform Turizm Taşımacılık şirketleri teklif sundu. Platform Turizm, ihale şartnamesinin kriterlerine uygunluk taşımadığı gerekçesiyle ihaleden elendi. Boğaziçi Yönetim ise geçerli teklif sahibi olarak tek başına yer aldı.

Teklifin artırılması istendi

İhale Komisyonu, Boğaziçi AŞ’den teklifinin artırmasını istedi. Şirketin Genel Müdürü Pişkin, 26 milyon 850 bin lira olan teklifi 26 milyon 900 bin liraya yükseltti. Ancak Komisyon üyesi Ak Partili Ömer Lütfi Arı, Sabiha Gökçen ile beraber yeni açılan havalimanının yolcu sayısını artırdığını belirterek teklifin biraz daha artırılmasını istedi. Ethem Pişkin ihale teklifini 27 milyon liraya çıkardı. 

Yazıhane kiraları artırılacak

 Boğaziçi AŞ Genel Müdürü Ethem Pişkin, otogarı yeniden yapılandıracaklarını, yeni düzenlemeler için harcamalar yapacaklarını kaydetti.  Terminalde yolcu memnuniyetini ve hizmet kalitesini artırmak için çalışmalar yürüteceklerini bildiren Pişkin, kira bedelinin İstanbul Büyükşehir Belediyesine ödenebilmesi için yazıhane kiralarının artırılmasının zorunluluk olduğunu belirtti. Yazıhane sahipleriyle kira sözleşmesinin sona erdiğini aktaran Ethem Pişkin, yeni sözleşmenin yapılacağını ifade etti.

İhaleden sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Boğaziçi AŞ’nin Genel Müdürü, kiraların ne kadar olacağını Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile görüştükten sonra açıklanabileceğini dile getirdi.

Halk adıyla Esenler Otogarı; resmî adıyla İstanbul 15 Temmuz Demokrasi Otogarı, dünyanın en büyük üçüncü otogarı olarak yer alıyor.