Kategoriler
Güncel İhaleler

Esenler Tekstilkent Cami İnşaatı ihalesi belediyeye olan güveni sarstı

Esenler Tekstilkent Cami İnşaatı ihalesinin AKP’li eski yönetici Kasım Albayrak’ın şirketine verilmesinin ardından ortaya yeni iddialar atıldı. Esenler Belediyesi’nin düzenlemiş olduğu yaklaşık 10 milyon TL’lik ihale geçtiğimiz 10 yıllık süreçteki diğeri ihalelerin akıbetini su yüzüne çıkarmaya yetti. İddiaların hedefine oturan Kasım Albayrak’ın toplamda 46 milyon liralık 33 ihaleyi üstlendiği bilgisi paylaşıldı.

Esenler Tekstilkent Cami İnşaatı ihalesinde sonuç aynı

Esenler Belediyesi’nin belediye başkanlığı koltuğunda oturan AKP’li Tevfik Göksu’nun, milyonlarca liralık cami inşaatı ihalesini AKP’li Esenler İlçe Başkanı Yardımcısı Kasım Albayrak’ın şirketine verdiği iddia edildi.

Milyonlarca liranın döndüğü ihale süreci, Birgün.com üzerinden İsmail Arı’nın kaleminden aktarıldı. Arı’nın iddialarına göre; Kamu İhale Bülten’de yer alan bilgiler ışığında AKP’nin yönetiminde olan Esenler Belediyesi’nin Mali Hizmetler Müdürlüğü, 22 Ekim 2019 tarihinde yeni bir ihale düzenledi. Bu ihalenin “Esenler Tekstil Camii İkmal İnşaatının Yapılması İşi” başlığıyla firmalara sunulduğu aktarılırken; ihalenin kazananı Birlik Elektrik İnşaat Tekstil Reklam Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi oldu. 9 milyon 685 bin TL ile teklifi kazanan şirket, Esenler Belediyesi arasındaki sözleşmesini 12 Aralık 2019’da imzaladı.

Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi’nin aktardığı habere göre, Esenler Belediyesi’nin düzenlemiş olduğu cami ihalesini kazanan şirketin ‘Banker Kasım’ olarak da bilinen, AKP’li Esenler İlçe Başkan Yardımcısı Kasım Albayrak’ın olduğu ortaya çıkarıldı.

8 yıl için ödenen miktar: 18 milyon TL

Birlik Elektrik İnşaat Tekstil Reklam Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, son sekiz yıl içerisinde Esenler Belediyesi’nden yaklaşık olarak 18 milyon TL’lik cami inşaatının ihalesini aldı.

2012 yılında başlayan süreçte, kazanılan ilk ihalenin yine bir cami adına olduğu ortaya çıkarılırken; ihalenin “Esenler Genelindeki Kuran Kurslarında ve Camilerde Tadilat Yapılması Yapım İşi” adını taşıdığı görüldü. 1 milyon 448 bin TL ile başlayan ihalelerinin son 8 yıl içerisinde 18 milyon TL’ye erişmesiyle birlikte geçmiş yıllardaki ihalelerin tamamı cami inşaatı ve bakımına ayrıldı. O ihaleler ise sırasıyla şöyledir:

2014 yılında “Esenler Genelindeki Camilerde Tadilat Yapılması Yapım İşi” ihalesi 2 milyon 589 bin TL, 2016 yılında “Esenler Genelindeki Camilerde Tadilat Yapılması Yapım İşi” ihalesi 1 milyon 818 bin TL ve 2017 yılında “Esenler Genelindeki Camilerde Tadilat Yapılması Yapım İşi” ihalesi 1 milyon 699 bin TL’den Albayrak’ın şirketine verildi.

46 milyon liraya ulaşan ihaleler

Gazeteci Dinçek Gökçe’nin, geçtiğimiz aylarda kaleme aldığı yazının başrolünde Esenler Belediyesi ve belediyeye ait ihale süreçleri bulunuyordu. ‘Banker Kasım’ olarak tanınan Kasım Albayrak’ın şirketinin ihaleye katılım sağladığına dikkat çeken Gökçe; bu sürecin en az 10 yıllık bir geçmişi olduğunu belirtiyor. Toplamda 46 milyon liraya ulaşan 33 ihalenin Esenler Belediyesi tarafından, Birlik Elektrik İnşaat Tekstil Reklam Sanayi ve Ticaret Limitet şirketine verildiği görüldü. Gökçe, ilgili yazısında “İlçede başka firma yok sanki!” diyerek duruma dikkat çekti.